Årets coach

Tilldelas den coach som slutar säsongen med högst antal poäng bland alla coacher i hela spelet. Den mest åtråvärda titeln av dem alla

Månadens coach

Tilldelas varje coach som plockar flest poäng i hela spelet under en specifik månad.

Veckans coach

Tilldelas varje coach som plockar flest poäng i hela spelet under en matchvecka.

Supporterligor

Här tävlar du mot coacher som valt samma favoritlag som du.

Välj din första trupp

Börja med att köpa ett lag bestående av 15 spelare, fördelat enligt följande:
- Två målvakter
- Fem backar
- Tre centrar
- Fem forwards

Budget

Värdet på din första trupp får inte överstiga 100 miljoner kronor.

Antal spelare per lag

Du kan max köpa tre spelare från ett och samma lag.

Coacha ditt lag

Från din trupp på 15 spelare ska du inför varje ny matchvecka plocka ut två fulla femmor och en målvakt som representerar laget under veckans alla matcher. Se till att ta ut den trupp som du tror har störst chans att plocka flest poäng baserat på matchveckans samtliga matcher. Du kan inte ändra i ditt lag under en pågående matchvecka, dessa ändringar aktiveras först till kommande vecka.

Avbytare

Dina avbytares poäng aktiveras endast om en spelare på samma position i laget uteblir från samtliga matcher under en matchvecka. Dessa poäng räknas då in först när matchveckan summeras, natten efter den sista matchen. En målvakt ersätter alltid en målvakt, en back ersätter alltid en back och likadant med centrar och forwards. Om två spelare från en och samma position uteblir under hela veckan kommer alltså bara en av spelarna att ersättas med spelaren på avbytarbänken från den positionen.

Kapten och Assisterande Kapten

Inför varje omgång utser du en kapten och en assisterande kapten. Kaptenens poäng räknas dubbelt genom hela matchveckan. Om kaptenen inte kommer till spel under matchveckan utses automatiskt den assisterande kaptenen till kapten. Om ingen av dem kommer till spel uteblir kaptensbonusen den veckan.

Övergångar

Innan deadline för första matchveckan kan du göra obegränsat antal övergångar gratis. När första deadline har passerat kommer du sedan att ha en gratis övergång varje vecka. Varje extra övergång kostar dig tio poängs avdrag från kommande matchveckas totalpoäng.

Om du väljer att inte använda din gratis övergång sparas den till nästa matchvecka, där du då kan göra två gratis övergångar. Du kan inte ha mer än en övergång sparad. Du kan göra övergångar när som helst under veckan, men en spelare som köps mitt i en matchvecka kommer inte debutera i laget förrän efter nästa veckas deadline.

Under ett tillfälle varje säsong kan du spela coachkortet “Fria Byten” som ger dig möjlighet att göra så många byten som du vill inför en matchvecka, utan poängavdrag. Läs mer om detta under “Coachkort”.

Spelarpriser

Spelarnas priser kan öka eller sjunka under säsongen beroende på deras prestationer. Varje spelare förväntas prestera en viss poäng per match beroende på sitt pris. Om spelaren presterar en bit över den förväntade nivån ökar priset, men om den presterar en bit under nivån sjunker priset. Spelare kan öka eller minska med som mest 0,1 miljoner i pris efter en match. Poäng kan korrigeras i upp till 24 timmar efter slutsignal, därefter sker den eventuella prisförändringen. För att prisförändringar ska ske måste en spelare ha spelat 3 matcher under säsongen. En spelares pris förändras inte efter matcher då spelaren inte spelat.

Coachkort

Under en säsong finns det sex olika Coachkort tillgängliga att spela. De kan hjälpa dig att öka veckans poängskörd om du planerar väl och har turen på din sida. Du kan bara spela ett coachkort per matchvecka.

Notera! Kom ihåg att sätta din kapten på en spelare som inte påverkas av ett coachkort. En spelare kan nämligen inte få bonus från både coachkort och kaptensroll under samma vecka.

Följande coachkort finns och så här fungerar de.

Fria Byten

Ger dig möjlighet att göra obegränsat antal övergångar utan kostnad inför nästa matchvecka. Notera dock att övergångar som görs innan kortet är aktiverat fortfarande kostar, även om kortet aktiveras senare under veckan.

Toppa Laget

Dubblar poängen på alla spelare i förstafemman inklusive din målvakt, medan andrafemman (och bänken) vilas och inte får några poäng. Om en spelare i förstafemman inte kommer till start ersätts den av spelaren på bänken med samma position. Kaptensbonusen utgår under den matchveckan när Toppa Laget är spelat.

Anfall

Dina fyra spelade forwards får dubbla poäng under hela matchveckan.

Försvar

Dina fyra spelande backar får dubbla poäng under hela matchveckan.

Juniorer

Alla spelande spelare upp till och med 20 år får dubbla poäng under hela matchveckan.

Veteraner

Alla spelande spelare från 33 år och äldre får dubbla poäng under hela matchveckan.

Matchveckor

Fantasy SHL spelas under hela grundserien i SHL, slutspel exkluderat. Säsongen är indelad i olika matchveckor. Matchveckorna börjar i de flesta fall på tisdagar, men om det inte är någon match schemalagd till tisdagen börjar omgången i och med nästa planerade speldatum samma vecka. Håll utkik i schemat. På spelarkorten syns vilka matcher varje spelare har under kommande matchvecka.

Deadlines

Deadline för övergångar och laguttagning samt spel av coachkort sker en timme innan första matchen i kommande matchvecka. Du kan därefter inte ändra något i laget så att det påverkar den aktuella veckomgången, eventuella ändringar aktiveras först till kommande matchvecka.

Poängräkning

Dina spelare plockar poäng baserat på deras prestationer, enligt följande.

Utespelare
1 p För istid mellan 00.01-09.59 minuter i en match
2 p För istid mellan 10.00-19.59 minuter i en match
3 p För istid över 20.00 minuter i en match
4 p Mål
3 p Assist
1 p Två tacklingar under en match
1 p Två blockade skott under en match
1 p Fyra skott på mål under en match
1 p För varje 3 tekningsvinster fler än tekningsförluster
-1 p För varje 3 tekningsförluster fler än tekningsvinster
2 p Bonus för matchavgörande mål
3 p Bonus för mål i numerärt underläge
2 p För varje poäng i plus/minus-statistiken
-2 p För varje minuspoäng i plus/minus-statistiken
-1 p Per två utvisningsminuter (max -5 poäng per match)
Målvakter
1 p För att ha spelat i en match
1 p För att ha spelat 40.01 minuter eller mer
3 p Vinst under full tid
2 p Vinst efter förlängning/straffar
1 p Förlust efter förlängning/straffar
1 p Per fem räddningar (inget tak)
4 p Vinst utan insläppta mål (inkl övertid)
10 p Mål
3 p Assist
-1 p Per två utvisningsminuter (max -5 poäng per match)
-1 p För varje insläppt mål

Statistikinhämtning

Alla poäng som delas ut i spelet är baserade på den officiella statistiken som SHL hämtar från Statnet AB:s statistiktjänst. Statistiken kan justeras under några timmar efter en match har spelats, men den statistik som ligger inne under natten efter en match är den som kommer att räknas in i Fantasy SHL. Detta görs för att att resultatet efter en matchvecka ska kunna redovisas redan dagen efter sista matchen, samt att prisförändringar på spelare också ska uppdateras redan till nästa dag.

Ligor

Under säsongen tävlar du i officiella ligor med chans att vinna fina priser, men du kan även skapa egna ligor och bjuda in andra att gå med.

Årets coach

Tilldelas den coach som slutar säsongen med högst antal poäng bland alla coacher i hela spelet. Den mest åtråvärda titeln av dem alla.

Månadens coach

Tilldelas varje coach som plockar flest poäng i hela spelet under en specifik månad.

Veckans coach

Tilldelas varje coach som plockar flest poäng i hela spelet under en matchvecka.

Supporterligan

Här tävlar du mot coacher som valt samma favoritlag som du.

Kompisligor

Skapa en kompisliga och bjud in andra, eller gå med i redan befintliga. Inga begränsningar för antal lag per liga.