Mon, 12 Sep 2022,19:23

Lista: 14 potentiella genombrottsmän

Stjärnor i all ära, men det är ofta spelarna lite längre ned i hierarkin som skiljer agnarna från vetet. Här har vi listat 14 potentiella genombrottsmän – som kan göra att ditt lagvärde skjuter i höjden.

 

BRYNÄS

Samuel Johannesson, back, 6 mkr

Ligans mest erfarna 21-åring? Efter tre säsonger som ordinarie i Rögle, där han som bäst producerade 11 poäng, får Johannesson i skuggan av mer meriterade förvärv i Brynäs chansen att i lugn och ro växa till den poängproducerande backen han har kapacitet till att vara.

 

FRÖLUNDA

Liam Dower Nilsson, forward, 5 mkr

19 år, men äger egentligen redan hela registret. En smart tvåvägscenter som är lika bra i egen som offensiv zon, och hey macaroni – med de där hårda krispiga passen finns chansen att poängen, och således också värdet, sticker iväg lika snabbt.

 

FÄRJESTAD

Joel Nyström, back, 7 mkr

Först Wikstrand sedan Lennström. Med en pappa att hålla i handen växte Nyström ju längre säsongen led, för att i slutspelet spela sin absolut bästa hockey. Smart spelare som lirar efter sina resurser, och med rätt partner från start finns chansen att fjolårssäsongens 16 poäng kan ryka all världens väg.

 

HV71

Emil Andrae, back, 7 mkr

Ur ett rent egoistiskt perspektiv var HV:s uttåg bästa tänkbara för Andrae, som efter en godkänd debutsäsong i SHL formligen exploderade i Hockeyallsvenskan; 33 poäng på 41 matcher följdes upp av mer än en poäng per match i slutspelet. Ett år starkare är det Andrae och Martinsson som ska leda HV:s backoffensiv.

 

OSKARSHAMN

David Quenneville, back, 7 mkr

Gjorde lite i skymundan en fullt godkänd första säsong i SHL, med 23 poäng på 51 matcher. Med flera tunga tapp på backsidan, däribland Brian Cooper som loggade rejält med speltid, lär den lille kanadicken få en än mer framträdande roll – framförallt i spelet i numerärt överläge. Kan han passera drömgränsen på 30 poäng?

 

LEKSAND

Lian Bichsel, back, 5,5 mkr

Schweiz Zdeno Chára? De relativt fina handlederna storleken till trots (196 centimeter och 98 kilo) gör i alla fall jämförelsen oundviklig, liksom det faktum att 18-åringen som draftades i förstarundan av Dallas Stars ska ta ytterligare kliv i Leksands hierarki i år.

 

LINKÖPING

Arvid Costmar, center, 6 mkr

Formligen sprutade ur sig poäng som junior, men som senior har det mestadels blivit defensiva uppgifter – vilket 21-åringen skött med bravur. I en relativt tunn centerlinje finns chansen att klättra i hierarkin och kanske är det i år Costmar får plats att blomma offensivt?

LULEÅ

Matteus Ward, målvakt, 4,5 mkr

Wards vinter kan bli mörk efter flytten till Luleå, kanske framförallt i skuggan av Lassinantti. Å andra sidan, var kan en 21-årig målvaktstalang som gjorde succé i allsvenskan ifjol lättare ta nästa steg? Med den erkänt skicklige Gusten Törnqvist som målvaktstränare och med en av SHL:s bästa målvakter som mentor finns alla förutsättningar att växa ytterligare. 

 

MALMÖ

Lukas Wernblom, center, 5,5 mkr

176 centimeter lång och 78 kilo, men spelar lika tufft som sin betydligt kralligare far Magnus. I Mora gjorde han det mesta på egen hand. Hamnar han i rätt omgivning i Malmö finns chansen att han kan ta betydligt mer i betalt för sin kvicka och aviga spelstil.

RÖGLE

Marco Kasper, center, 6,5 mkr

En godkänd första ordinarie grundseriesäsong följdes upp av ett nästintill dominant slutspel. Som 17-åring. Med en stark sommarträning i benen kliver Detroits förstarundaval in i säsongen med betydligt högre förväntningar, och det med rätta – med sin styrka, storlek och smartness skulle det inte förvåna oss om Kasper spränger 30-poängsgränsen. Redan till den här säsongen.

SKELLEFTEÅ

Elias Salomonsson, back, 4,5 mkr

Näst efter HV 71:s Emil Andrae den mest talangfulla offensiva backen i SHL. Gjorde 10 framträdanden i fjol, men det är i år – efter Skellefteås många tapp på backplats – som Winnipeg Jets andrarundare ska ta rejäl plats. Och det har börjat bra. På försäsongen har 18-åringen snittat över 21 minuter och gjort mer än 0,5 poäng per match.

TIMRÅ

Jakob Stenqvist, back, 7,5 mkr

Har gått den långa vägen efter att ha blivit ratad av Frölunda. Via Hockeyallsvenskan, Liiga och senaste säsongen KHL är Stenqvist tillbaka i SHL – med en helt ny pondus. Förväntas styra ett av Timrås två giftiga powerplayuppställningar, och med tanke på vilka spetskompetenser det här laget besitter blir vi inte förvånade om Stenqvist får rejält betalt för sin unika förmåga att hitta öppningar. 

VÄXJÖ

Victor Stjernborg, forward, 4,5 mkr

Ingen kan ifrågasätta arbetsinsatsen, inte heller hans defensiva arbete, konsten att täcka pucken, blocka skott liksom tajmingen i det fysiska spelet. Frågetecknet har istället handlat om hans offensiva uppsida, som efter utlåningen till Hockeyallsvenskan och Troja-Ljungby, där han producerade 11 poäng på 7 matcher, har hamnat i nytt ljus. Kan han rida på samma framgångsvåg i SHL finns chansen till snabb utväxling.

 

ÖREBRO

Elias Pettersson, back, 5,5 mkr

I juniorlandslaget är 18-åringen en av de ledande spelarna, och nu är förhoppningen att han ska ta samma plats i seniorhockeyn. Gjorde 17 framträdanden i fjol, och i en av ligans tuffaste backbesättningar lär den stora men smidiga pucktransportören börja som sjundeback – men med goda chanser att avancera. Har en exceptionell förmåga att växa i takt med utmaningarna.

Thu, 07 Dec 2023,13:56

Frånvarolistan: 80 spelare saknades senast

Erik Gustafsson, Adam Ollas Mattsson och André Petersson. På frånvarolistan inför Matchvecka 12 märks ett flertal stjärnor – som dessutom ägs av en stor del av Fantasy SHL:s coacher.
Thu, 07 Dec 2023,12:28

Alla förutsättningar inför Matchvecka 12

Häng med oss på Livechatten i kväll för det senaste inför deadline!
Thu, 07 Dec 2023,09:20

Lista: De 20 hetaste spelarna inför Matchvecka 12

Timrås förstakedja med Lander, Hållander och Pettersson har vaknat. När vi listar de hetaste lirarna inför Matchvecka 12 så återfinns alla tre bland de 20 bästa, med Anton Lander och Filip Hållander i absolut topp.
Wed, 06 Dec 2023,17:19

Poäng, priser och ägandeprocent inför Matchvecka 12

Idag presenterades Sveriges trupp till JVM, vilket kommer skapa en del luckor i de olika fantasylagen framöver. Därför kan det vara läge att kolla in spelarlistan för att scouta efter ersättare.
Wed, 06 Dec 2023,15:16

Premiär: Nu kan du snacka med oss – Fantasy SHL lanserar livechatt

Nu är det premiär för Fantasy SHL:s nya livechatt. Här kommer du få uppdateringar kring det senaste i lagen och kunna ställa dina frågor.