Mon, 09 Jan 2023,14:51

Alexander vann det stora decemberpriset

Brynässupportern Alexander Jansson tog hem titeln som Månadens Coach i Fantasy SHL under december. Förutom den stora äran belönades han även med ett par nya skridskor från CCM.
- Det har varit en väldigt spännande och rolig månad! Extra kul när man lyckas vinna, hälsar Alexander.

När det vankades ett extra fint pris till vinnaren av Månadens Coach för december valde Alexander att satsa allt för att gå för segern. Vi fick tag på Alexander för att höra hur han resonerade.
- Innan månaden började så kollade jag hur matchveckorna såg ut i december för att kunna planera coachkorten. Första veckan hade näst flest matcher så då gick jag på försvarskortet. Sen chansade jag på juniorkortet under andra veckan. Tredje veckan innehöll få matcher så då tog jag tillfället i akt och förberedde laget inför den sista och viktigaste matchveckan med flest matcher. Där aktiverade jag anfallskortet som jag tycker är det bästa kortet.

Fyra matchkort under en månad var alltså ett segerrecept för att ta hem det. Vad tycker du om din säsong hittills och vad är din långsiktiga målsättning?
- Hittills är jag ju nöjd såklart. Det har gått bättre än förväntat. Men topp 100 i Årets Coach hade varit häftigt!

Vad tycker du om spelet Fantasy SHL så här långt? 
- Jag tycker det är superkul! Hoppas att spelet finns även nästa säsong och kanske med lite nyheter.

Finns det någon spelfunktion du skulle vilja se i spelet i framtiden?
- Jag tycker spelet är väldigt balanserat och lätt att förstå som det är, därför skulle jag inte vilja se några större förändringar. Något jag har tänkt på är att vice kapten kanske skulle ha en lite större roll än vad han har idag. Jag har även märkt att det inte finns något coachkort för målvakter och centrar.

Har Fantasy SHL förändrat ditt sätt att följa ligan på, exempelvis att du ser fler matcher som du annars inte brukade kolla på?
- Absolut! Jag har blivit mycket mer intresserad av matcherna jag inte hade kollat på annars, speciellt när spelare från ens eget fantasylag är med. Jag har även fått en mycket större kunskap om spelare i ligan.

Vilket är favoritlaget annars? Och vad tror du om det lagets fortsatta säsong?
- 2005 var jag 3 år och på gick på min första Brynäsmatch. Då gick vi på sex-sju matcher per säsong, resten såg vi på tv:n. Detta gjorde att det blev naturligt för mig att bli Brynäsare. Nu är jag inne på mitt andra säsongskort på ståplats och jag kommer alltid att heja på Brynäs, säger Alexander och hoppas på en bättre andra halva av säsongen.
- Nu har vi Brynäsare haft det tufft dom senaste åren, men får vi ordning på försvarsspelet och spelar jämnare över 60 minuter så tror jag att vi kan nå en slutspelsplats.

Vilken spelare i Fantasy SHL är given i ditt fantasylag?
- Då måste jag nog säga Antti Suomela från Oskarshamn. Han har varit riktigt bra och leder ju dessutom poängligan i SHL just nu.

Som vinnare av Månadens Coach vinner du även ett par nya skridskor från CCM. Stort grattis till det! Brukar du spela hockey själv?
- Tack så mycket! Jag har spenderat många timmar under min uppväxt på vår lokala utomhusrink, men jag har aldrig riktigt spelat i ett lag.

Vi hoppas att skridskorna sitter bra på Alexander och önskar lycka till med den fortsatta säsongen. I Fantasy SHL tävlar du alltså inte bara om titeln som Årets Coach utan du kan som Alexander vinna Månadens Coach eller tävla om titeln som Veckans Coach vilken går till den med flest poäng under en matchvecka. Dessutom kan du starta hur många kompisligor du vill och inleda poängräkningen från valfri vecka. Välkommen att testa! Du skapar ditt lag gratis här på fantasy.shl.se.
 

Sat, 30 Sep 2023,10:10

Hockeynews.se om Fantasyveckan: "Han har inte varit bra"

Henrik Sjöberg, Mattias Ek och Gustav Tägtström är tillbaka med Fantasy SHL-snack inför omgångens sista matcher.
Fri, 29 Sep 2023,20:51

Säsongens All Star Team

Här är spelets hittills bästa femma
Fri, 29 Sep 2023,16:09

Säsongens prisändringar

Vi kollar in de mest prisvärda investeringarna hittills
Fri, 29 Sep 2023,10:38

Islossning för Jonathan Dahlén

Belöning för de som behöll tålamodet med Timrås stjärna
Thu, 28 Sep 2023,15:20

Coachkorten som har spelats inför Matchvecka 3

Många tog sin chans att byta fritt