Thu, 07 Dec 2023,12:28

Alla förutsättningar inför Matchvecka 12

I kväll väntar deadline för Matchvecka 12, och vanligtvis brukar det komma in en hel del frågor från olika håll när klockan närmar sig stängning. Därför lanserar vi idag Livechatten, där ni under det sista dygnet innan varje deadline har möjlighet att skicka era frågor. 
Från 17.00 räknar vi ned den sista timmen tillsammans med er genom att svara på frågor. Häng med oss då!

De flesta övergångarna och kaptensvalen brukar ske under den sista timmen innan deadline inför matchveckorna. Den som väntar in lagens uppställningar och målvaktsval kan ibland skaffa sig en liten fördel inför sitt beslutsfattande. Det brukar ofta ramla in en hel del frågor till oss vid den här tidpunkten, så därför kände vi att det är läge att öppna upp för en livechatt så att fler hinner ta del av svaren. Här kan ni ställa frågor om vad som helst som berör Fantasy SHL, så ska vi försöka svara på så många vi hinner. Om du har någon fundering kan du skicka in den redan nu genom att klicka in på livechatten som ni hittar under Nyheter. 

Spelschemat
Vi har två kompletta omgångar framför oss under Matchvecka 12. Det som finns att notera är att Skellefteå och HV71 har båda sina matcher på hemmaplan medan Luleå och Frölunda spelar dubbelt borta. Det kan dock vara värt att hålla koll på hur spelschemat ser ut även kommande veckor när du planerar dina övergångar.

Veckans övergångar
Efter att Sveriges JVM-trupp presenterats började det röra på sig på övergångsmarknaden, men den stora effekten kanske vi ser först nästa vecka när Juniorkronorna samlas och spelarna lämnar luckor efter sig i de olika fantasylagen. Victor Ejdsell är veckans hetaste villebråd då han köpts av över 300 fler lag än tvåan Simon Forsmark. Den tredje mest köpta spelaren inför Matchvecka 12 är Marcus Westfält, följd av två olika Joel i form av Växjös Persson och Färjestads Nyström.

Försäljningslistan toppas av Timrås Magnus Pääjärvi med JVM-uttagna David Edstrom på delad andra plats med klubbkamraten Henrik Tömmernes. Det är värt att nämna att Frölunda under mellandagarna deltar i Spengler Cup och missar därmed de tre matcherna under Matchvecka 14.

Kaptensvalet
Kalle Kossila har varit det mest populära kaptensvalet under flera veckor i rad och efter 31 poäng under förra veckan gav han inte sina anhängare någon anledning att byta kapten till den här veckan. Just nu toppar Växjös poängspruta kaptenslistan överlägset på 46 procent, före sin lagkamrat Marcus Sylvegård på 19. Under dessa två är det som vanligt jämnt och öppet mellan flera namn. Rodrigo Abols är trea på 5,5 procent och ny fyra är Victor Ejdsell på 3,3. Därefter syns namn som David Tomasek, Emil Pettersson, Peter Cehlarik och Jonathan Pudas. Vågar du sticka ut med ditt val?

Följ poängen live!
Vi hoppas att vi syns på livechatten inför deadline. Därefter kan ni som vanligt följa poängen live från nedsläpp och framåt under Resutat/Poäng här på sidan. 

Lycka till med besluten inför Matchvecka 12!
 

Fri, 23 Feb 2024,14:48

Juniorerna delar ledartröjan

Har ökat mest i pris den här säsongen
Fri, 23 Feb 2024,10:55

En av spelets minst ägda inledde veckan bäst

Allard poängbäst igår - men ägs av endast 0,09 procent av coacherna
Fri, 23 Feb 2024,08:10

De 20 vanligaste övergångarna inför Matchvecka 21

Frölundas dynamiska duo toppar lista efter lista.
Thu, 22 Feb 2024,13:53

De fem hetaste spelarna inför Matchvecka 21

Två centrar och duon från Frölunda fortsätter att dominera.
Thu, 22 Feb 2024,12:06

Alla förutsättningar inför Matchvecka 21

Ta vara på "Sista chansen" för att tävla om fina priser säsongen ut!