Thu, 21 Sep 2023,12:15

Alla förutsättningar inför Matchvecka 2

Efter premiärveckan har vi fått vänta i fem dagar på nästa SHL-omgång, men i kväll släpps pucken för Matchvecka 2 i Fantasy SHL.
Använder du ditt gratis byte eller får laget fortsatt förtroende?
Har du valt en kapten du känner dig trygg med?
Spelar du ett coachkort?
Här ger vi dig allt du behöver inför deadline klockan 18:00 i kväll.


Förbered dig på stora svängningar
Om det här är din första säsong som coach i Fantasy SHL kanske du reflekterade över den höga poängskörden från spelare och lag. Det beror på att spelet belönar betydligt fler egenskaper än målskytte och assists. Här får spelare även betalt för istid, blockade skott, tacklingar och mycket annat - vilket gör att poängsidan ständigt uppdateras med nya poäng. Fantasylagens totalpoäng kan under vissa veckor landa på allt från 50 till 300 poäng eller ännu mer beroende på hur många matcher som spelas. Med det sagt vill vi tipsa om att det inte behöver betyda så mycket om du hamnar hundratals poäng efter i kompisligan under de första veckorna. Ett lyckat kaptensval eller ett smart spelat coachkort senare kan du ha hämtat igen det glappet på någon vecka.

Prisändringarna inleds i kväll
Fantasy SHL inleds alltid med en liten mjukstart där spelarnas priser inte påverkas förrän efter den tredje matchen. Samma regler gäller spelare som debuterar en bit in på säsongen. I kväll spelas den tredje omgången i SHL, vilket betyder att priserna kommer att börja ändras från och med natten till i morgon fredag. Det gäller då inte spelare från MoDo och HV71, som i kväll spelar sin andra match för säsongen.

Spelschemat
Matchvecka 2 bjuder på två kompletta omgångar. HV71, Skellefteå och Malmö spelar dubbla hemmamatcher medan Färjestad, Örebro och Växjö befinner sig på en bortaturné. När du spanar in spelschemat bör du även ta en titt på Matchvecka 3, där Frölunda, Linköping, MoDo och HV71 spelar en match mer än övriga lag. 

De mest köpta spelarna
Carl Lindboms två segrar och 16 poäng från de inledande två matcherna har gjort honom till den mest köpta spelaren inför Matchvecka 2. Om Carl står i merparten av matcherna för Färjestad den här säsongen är 6,5 mkr en bra prisnivå att komma undan med på målvaktsposten. Jonathan Lekkerimäki var den mest valda spelaren inför säsongen, och efter en premiäromgång där Örebro-forwarden direkt levererade 11 poäng har han fortsatt att öka. Han sitter nu i 43% av lagen i Fantasy SHL. På tredje plats i listan över mest köpta hittar vi Jonathan Myrenberg. Den unga Linköpingsbacken kan köpas för 4,5 mkr och hans 6 inspelade poäng hittills är en bra utdelning från den prisnivån. Topplistan över värvningar fortsätter sedan med namn som Isac Born, Jesper Pettersson, Marek Hrivik och Linus Omark.

Kaptensvalet
Patrik Karlkvist, som ägs av 26% av lagen, har etablerat sig som en pålitlig poängplockare i Fantasy SHL och han håller även förstaplatsen som den mest valda kaptenen inför Matchvecka 2. Linus Omark presenterade sig på allvar i Luleås hemmapremiär, vilket fick många att vända blickarna mot honom som kapten inför den här veckan. Luleåforwarden sitter numera i 20% av fantasylagen och är tvåa på listan över mest populära kaptensval. Den tredje mest populära kaptenen är Henrik Tömmernes, som får fortsatt förtroende hos många trots en något skral poängskörd under premiärveckan. Detsamma gäller Jonathan Dahlén, den fjärde mest valda kaptenen. Listan fortsätter sedan med namn som Jonathan Pudas, André Petersson, Oscar Lindberg, Adam Tambellini och Joakim Nygård. Vill du sticka ut med ditt kaptensval kan du alltså satsa på någon spelare som inte nämnts ovan. Träffar du rätt kan det resultera i ett stort skutt uppåt i totalrankingen och i kompisligorna.

Följ poängen live!
Vi kan varmt rekommendera att följa poängen live under matchkvällarna. Lägg till sidan på hemskärmen om du använder mobilen, så blir det enkelt att kolla av poängen mellan avblåsningarna. Det delas ut nya poäng i var och varannan minut, vilket gör det extra roligt att följa.

Vi önskar er lycka till med besluten inför Matchvecka 2!

Fri, 08 Dec 2023,10:23

Lista: Sex spelare att hålla på under Matchvecka 12

En målrik amerikan och en förväntad poängback som är absolut iskall. Här är sex spelare som är heta, iskalla och som du bör hålla ett extra öga på under Matchvecka 12.
Thu, 07 Dec 2023,13:56

Frånvarolistan: 80 spelare saknades senast

Erik Gustafsson, Adam Ollas Mattsson och André Petersson. På frånvarolistan inför Matchvecka 12 märks ett flertal stjärnor – som dessutom ägs av en stor del av Fantasy SHL:s coacher.
Thu, 07 Dec 2023,12:28

Alla förutsättningar inför Matchvecka 12

Häng med oss på Livechatten i kväll för det senaste inför deadline!
Thu, 07 Dec 2023,09:20

Lista: De 20 hetaste spelarna inför Matchvecka 12

Timrås förstakedja med Lander, Hållander och Pettersson har vaknat. När vi listar de hetaste lirarna inför Matchvecka 12 så återfinns alla tre bland de 20 bästa, med Anton Lander och Filip Hållander i absolut topp.
Wed, 06 Dec 2023,17:19

Poäng, priser och ägandeprocent inför Matchvecka 12

Idag presenterades Sveriges trupp till JVM, vilket kommer skapa en del luckor i de olika fantasylagen framöver. Därför kan det vara läge att kolla in spelarlistan för att scouta efter ersättare.