Tue, 19 Sep 2023,12:39

Coachkorten som spelades under Matchvecka 1

1578 coacher tog tillfället i akt att trycka av ett av sina coachkort redan till den första matchveckan. För många gav det en flygande start på säsongen.
Vi kollar in de mest spelade korten och hur du kan lägga upp din egen strategi framåt.

Så fungerar Coachkorten
Varje lag har alltså fått sex olika coachkort tilldelade, som alla kan spelas vid ett tillfälle någon gång under säsongen. När ett kort är spelat är det förbrukat. Om du är ny i spelet och inte har hunnit läsa igenom reglerna kan vi ta en kort repetition här över vilka kort som finns. 

“Fria byten” - ger dig obegränsat antal övergångar under en hel matchvecka utan kostnad.
“Anfall” - Dubbla poäng på dina forwards hela matchveckan.
“Försvar” - Dubbla poäng på dina backar under hela matchveckan.
“Juniorer” - Dubbla poäng på dina juniorer (upp till och med 20 år) under hela matchveckan.
“Veteraner” - Dubbla poäng på alla spelare från 33 år och äldre
“Toppa laget” - Hela förstafemman plus målvakten får dubbla poäng medan din andrafemma vilas och inte samlar poäng under matchveckan.

Coachkorten ger dig möjligheten att sticka ut under vissa matchveckor jämfört med andra coacher i spelet. Det kan även ses som ett roligt verktyg att lära dig mer om lagen och spelarna i ligan, då varje kort riktar sig mot ett segment av spelare. Exempelvis är det ett sätt att snabbt lära dig mer om vilka juniorer eller veteraner som finns i ligan eller vilka backar och forwards som är hetast för säsongen.

Varje lag får sin unika strategi
Tack vare coachkorten kommer vi också se en större variation av spelare i fantasylagen, eftersom det finns så många olika vägar att gå. Vissa av startlagen är byggda för att det ska spelas av både en och två kort tidigt under säsongen, medan andra lag är sammansatta för att passa det inledande spelschemat. Andra har gått efter värde för att bygga ekonomi medan vissa har valt en medelväg för att vara flexibel med flera olika strategier framåt.

De mest spelade korten under Matchvecka 1
Så här var fördelningen mellan alla som valde att spela ett coachkort till Matchvecka 1.

“Toppa Laget” - 588 spelade
“Anfall” - 519
“Juniorer” - 250
“Försvar” - 118
“Veteraner” - 103

*Fria Byten blev tillgängligt först efter deadline och kan spelas inför Matchvecka 2.

Taktiken framåt
Fördelen för de som valde att satsa på ett kort redan i den första omgången är att de kunde anpassa sin starttrupp till att passa ett eller två kort i inledningen av säsongen. Nackdelen är att de första matchveckorna av säsongen mestadels består av två fulla omgångar. Den första trippelmatchveckan kommer först i Matchvecka 11, så för att få maximal utdelning på sina coachkort kan det vara klokt att vänta med dem till de mest matchrika veckorna. Samtidigt ökar du chansen att tävla om titeln som Veckans eller Månadens Coach om du spelar korten under de matchveckor som är mindre uppenbara. Valet är ditt!

Fri, 08 Dec 2023,10:23

Lista: Sex spelare att hålla på under Matchvecka 12

En målrik amerikan och en förväntad poängback som är absolut iskall. Här är sex spelare som är heta, iskalla och som du bör hålla ett extra öga på under Matchvecka 12.
Thu, 07 Dec 2023,13:56

Frånvarolistan: 80 spelare saknades senast

Erik Gustafsson, Adam Ollas Mattsson och André Petersson. På frånvarolistan inför Matchvecka 12 märks ett flertal stjärnor – som dessutom ägs av en stor del av Fantasy SHL:s coacher.
Thu, 07 Dec 2023,12:28

Alla förutsättningar inför Matchvecka 12

Häng med oss på Livechatten i kväll för det senaste inför deadline!
Thu, 07 Dec 2023,09:20

Lista: De 20 hetaste spelarna inför Matchvecka 12

Timrås förstakedja med Lander, Hållander och Pettersson har vaknat. När vi listar de hetaste lirarna inför Matchvecka 12 så återfinns alla tre bland de 20 bästa, med Anton Lander och Filip Hållander i absolut topp.
Wed, 06 Dec 2023,17:19

Poäng, priser och ägandeprocent inför Matchvecka 12

Idag presenterades Sveriges trupp till JVM, vilket kommer skapa en del luckor i de olika fantasylagen framöver. Därför kan det vara läge att kolla in spelarlistan för att scouta efter ersättare.