Fri, 22 Sep 2023,12:57

En hattrickhjälte för 5 miljoner

Ett hattrick - till priset av fem miljoner kronor i Fantasy SHL. 
Vi lyfter på hatten och gratulerar Johan Södergran i MoDo samt alla ni fem procent coacher som hade den oväntade tremålsskytten i laget under gårdagskvällen. 
Här följer en sammanfattning av torsdagens omgång.

Gårdagens hetaste
Det hör inte till vanligheterna att en spelare på prisnivån 5 mkr bjuder på ett hattrick och 25 poäng in på fantasykontot, men igår hände det och alla coacher som satt med MoDo-forwarden Johan Södergren i laget kunde förmodligen somna riktigt gott på kudden i natt.

Janne Kuokkanen har hämtats in för att bli tungan på vågen för Malmö den här säsongen, och igår visade han varför. Med två mål, varav det ena blev matchavgörande, samlade han ihop 20 poäng och rankas numera som spelets fjärde bästa center.

Sam Vigneault delar kedja med Johan Södergran i MoDo, vilket gav utdelning i fantasystatistiken. Två assist och extra poäng för både tekningar och plus/minus gjorde att Sam kunde kvittera ut fina 20 poäng från matchen.

Färjestad har inlett säsongen med tre raka segrar och på plats 4-6 på listan över gårdagens hittar vi en Färjestadstrio i form av Joakim Nygård, David Tomasek och Marcus Westfält. Noterbart dessutom att Linus Johansson med sina två sena mål i tom kasse gick upp i ledning som bästa poängplockare i spelet, med totalt 37 inspelade poäng.

Gårdagens kallaste
I den andra änden av poänglistan från igår hittar vi flera högt ägda spelare som fick lämna matchen med minus på kontot. Jonathan Dahlén åkte på minus för tredje matchen i rad och står nu på -3 i totalen efter tre matcher. Filip Sandberg och Victor Ejdsell åkte båda på ett matchstraff och landade på -4, liksom Åke Stakkestad som hade en dyster kväll i plus/minus-statistiken.

De första prisändringarna
Eftersom de flesta spelarna deltog i sin tredje match för säsongen igår, inleddes även prisändringarna. En spelares pris kan gå upp eller ned med 100 000 efter en match och priset baseras på spelarens prestationer över de senaste matcherna i förhållande till hans pris i spelet. Dyra spelare behöver leverera ett högre poängsnitt än billiga spelare för att öka eller behålla sitt pris. 

Fortsatt ledning för Dennis
Coachen Dennis Rågefjord har fått en fin start på säsongen och är i fortsatt ledning i såväl Årets som Månadens Coach. Veckans Coach toppas just nu av poddprofilen och Färjestadssupportern Adam Stahl, som också är admin för den fjärde största supporterligan i spelet, “Podcast 1932”. 

I morgon väntar en ny fullspäckad omgång. Har du hunnit agera på övergångsmarknaden inför Matchvecka 3 eller väntar du in lördagens omgång först?

Fri, 08 Dec 2023,10:23

Lista: Sex spelare att hålla på under Matchvecka 12

En målrik amerikan och en förväntad poängback som är absolut iskall. Här är sex spelare som är heta, iskalla och som du bör hålla ett extra öga på under Matchvecka 12.
Thu, 07 Dec 2023,13:56

Frånvarolistan: 80 spelare saknades senast

Erik Gustafsson, Adam Ollas Mattsson och André Petersson. På frånvarolistan inför Matchvecka 12 märks ett flertal stjärnor – som dessutom ägs av en stor del av Fantasy SHL:s coacher.
Thu, 07 Dec 2023,12:28

Alla förutsättningar inför Matchvecka 12

Häng med oss på Livechatten i kväll för det senaste inför deadline!
Thu, 07 Dec 2023,09:20

Lista: De 20 hetaste spelarna inför Matchvecka 12

Timrås förstakedja med Lander, Hållander och Pettersson har vaknat. När vi listar de hetaste lirarna inför Matchvecka 12 så återfinns alla tre bland de 20 bästa, med Anton Lander och Filip Hållander i absolut topp.
Wed, 06 Dec 2023,17:19

Poäng, priser och ägandeprocent inför Matchvecka 12

Idag presenterades Sveriges trupp till JVM, vilket kommer skapa en del luckor i de olika fantasylagen framöver. Därför kan det vara läge att kolla in spelarlistan för att scouta efter ersättare.