Wed, 16 Nov 2022,09:04

Förutsättningar inför Matchvecka 6

Efter landslagsuppehållet under föregående vecka kommer denna vecka att präglas av CHL-spel och hockeygala, men en match kan vi njuta av redan i kväll innan vi får en full omgång igen på lördag. Brynäs tar emot Malmö, vilket betyder att dessa två lag är de enda som spelar dubbelt under Matchvecka 6. Påverkar det dina beslut?

Att handla in spelare från Brynäs eller Malmö kan vara en smart strategi om du lyckas träffa rätt, men utöver ditt gratis byte kostar det 10 poäng extra för varje ytterligare byte du gör, så det kan vara värt att fundera någon extra vända om det är värt det. Två argument som kan tala för extra byten är dels om du har ögonen på en spelare som du tror är lågt prissatt och utöver dubbelomgången kan vara en bra investering över tid. Det andra argumentet är att ta in en tilltänkt kapten som får en extra match på sig att samla poäng.

Övergångar
Inför den här veckan har coacherna mest lockats av spelarna som gått bra och stigit i pris under de inledande veckorna. Oskar Lang är den mest köpta spelaren och sedan följer Elias Salomonsson, Oskar Stål Lyrenäs, Alexander Ljungkrantz och Victor Ejdsell. På försäljningslistan ser vi att coacher fortsätter att göra sig av med skadade Theodor Lennström och Emil Larsson, men där ser vi även att en del coacher tappat tålamodet med stjärnor som Adam Tambellini och Rickard Hugg.

Kaptensvalet
Tidigt under onsdagsmorgonen sitter de flesta kaptensbindlar på stjärnor som Jonathan Pudas, Jonathan Dahlén eller Patrik Karlkvist. En av anledningarna till att betala priset dessa premiumspelare kostar är just att alltid ha trygga kaptensalternativ oavsett hur matchveckorna ser ut. I Brynäs finns annars Johan Larsson som ett intressant alternativ, med 68 poäng är han bäst i Brynäs så här långt. Tvåa i interna poängligan är David Sklenicka (62) och trea är Greg Scott (52). I Malmö är backen Adam Ollas Mattsson bäst på 50 poäng före tvåan Daniel Marmenlind (40) och trean Fredrik Händemark (38). Vill du sticka ut kan det vara ett spännande drag att plocka en kapten från Malmö.

I övrigt kan vi meddela att Loui Eriksson (Frölunda) och Niklas Hjalmarsson (HV71) har aktiverats i spelet nu. Loui finns att köpa för 9 mkr och Niklas hittar du till 8 mkr. På skadefronten är bland andra Andreas Borgman, Anton Rhödin och Riley Sheen tillbaka i spel. Kan någon av dessa vara intressanta att hoppa på direkt?

Lycka till med dina val inför Matchvecka 6!
 

Mon, 27 Mar 2023,23:07

Årets Assistkung

Patrik Karlkvist i en klass för sig
Mon, 27 Mar 2023,10:31

Årets Boxplaykung

Fyra spelare nådde två mål i numerärt underläge
Thu, 23 Mar 2023,13:59

Årets Skottblockare

Simon Bertilsson stod i vägen flest gånger
Wed, 22 Mar 2023,10:59

Årets Målvakt

Jacob Johansson lade beslag på förstaspaden i Timrå och tog flest poäng av alla
Tue, 21 Mar 2023,13:27

Årets Skottgladaste

Antti Suomela avlossade flest skott på mål