Thu, 12 Jan 2023,12:03

Förutsättningarna inför Matchvecka 14

Efter förra veckans fyrverkeri av matcher och poäng gavs vi lite andrum inför Matchvecka 14. Den inleds idag med sex matcher innan vi har en full omgång på lördag.
Vi kikar på förutsättningarna inför veckan.

Senast lyckades Veckans Coach Niklas Kalliga ro hem hela 332 poäng till sitt lag, vilket visar hur mycket som kan hända på bara en vecka i Fantasy SHL. Om du får rätt träff på kapten och coachkort kan du hämta in hundratals poäng på de du jagar i tabellen, så ge inte upp!

Den här matchveckan bjuder alltså på sex matcher idag och en full omgång på lördag. Oskarshamn och HV71 är lagen som endast spelar en match medan övriga spelar dubbelt. Skellefteå, Luleå och Örebro spelar båda sina matcher på hemmaplan.

Övergångarna
Samuel Johannesson är inne i en riktigt bra period just nu och har klättrat till plats 9 i SHL:s poängliga, i Fantasy SHL är han numera på tredje plats bland backar. För 7,4 miljoner är det en klok investering och han toppar även listan av de mest köpta spelarna inför kommande vecka. Tvåa är Axel Sandin-Pellikka som är tillbaka från ett JVM där han fortsatte att imponera stort. Theodor Lennström är den tredje mest köpta och sedan följer Oskar Stål-Lyrenäs, Ahti Oksanen och Linus Söderström.

Bland spelare ut hittar vi Fredrik Forsberg i topp följt av Oscar Engsund, Emil Pettersson, David Sklenicka och Joel Lassinantti.

Kaptensvalet
Jonathan Pudas har haft en stadig trend uppåt på slutet och nu leder han backarnas poängliga i Fantasy SHL. Dessutom är dyrast i spelet just nu med sina 11,4 mkr. Det gör honom till den spelare flest vänder sig till för kaptensvalet inför den här veckan. Med dubbla hemmamatcher för de svartgula ser det ut som ett logiskt kaptensval på förhand.

Pudas har dock fått konkurrens om titeln som spelets bästa back när Theodor Lennström gjort comeback efter sin skadeperiod, och kanske behöver du välja en av dem att gå med framöver om du inte vill bränna en stor del av kassan på backsidan. Lennström är det näst mest populära kaptensvalet den här veckan. Trea på listan är Jonathan Dahlén och därefter följer Joel Lassinantti, Ryan Lasch och Lars Johansson.

Vi önskar lycka till med besluten inför Matchvecka 14!
 

Sat, 30 Sep 2023,10:10

Hockeynews.se om Fantasyveckan: "Han har inte varit bra"

Henrik Sjöberg, Mattias Ek och Gustav Tägtström är tillbaka med Fantasy SHL-snack inför omgångens sista matcher.
Fri, 29 Sep 2023,20:51

Säsongens All Star Team

Här är spelets hittills bästa femma
Fri, 29 Sep 2023,16:09

Säsongens prisändringar

Vi kollar in de mest prisvärda investeringarna hittills
Fri, 29 Sep 2023,10:38

Islossning för Jonathan Dahlén

Belöning för de som behöll tålamodet med Timrås stjärna
Thu, 28 Sep 2023,15:20

Coachkorten som har spelats inför Matchvecka 3

Många tog sin chans att byta fritt