Thu, 19 Jan 2023,12:22

Förutsättningarna inför Matchvecka 15

Då var det dags för Matchvecka 15 och vi kan se fram emot sex matcher idag, en match under fredagen och ytterligare sex matcher på lördag. 
Vilka spelare är hetast på övergångsmarknaden och vem får förtroendet som kapten?
Vi går igenom förutsättningarna inför matchveckan.

Alla lag spelar dubbelt den här veckan, utom Brynäs och Frölunda som får nöja sig med en match. Timrå, Växjö och Rögle har dubbla hemmamatcher medan Luleå, Skellefteå och Malmö spelar båda sina på bortaplan. 

Övergångarna
Listan över de mest köpta spelarna präglas starkt av vilka spelare som dominerade i poängprotokollet förra veckan, då vi hittar Samuel Johannesson, Oskar Stål-Lyrenäs, Tom Kühnhackl, Patrik Karlkvist och Linus Söderström bland topp fem. Genom att köpa de spelarna som producerat i matcherna innan sätter du laget i en bra position för att fortsätta öka i värde, men glöm inte att titta framåt och se över hur nästkommande matchvecka ser ut för att ha ett lag som passar det spelschemat. 

Att hålla koll på
Växjö fortsätter att vara glödheta och det finns gott om spelare att välja mellan om du inte redan fyllt kvoten av max tre spelare från ett lag. Växjö har hela fem spelare bland de 13 bästa backarna i ligan sett till fantasypoäng hittills, vilket är en av förklaringarna till lagets framfart under säsongen. Robert Rosén är mest formstark med 33 poäng på de senaste tre matcherna. Med två raka hemmamatcher finns det potential till ytterligare utdelning.

Rögles formkurva har vänt uppåt och av förra veckans tre segrar imponerar 5-0 borta mot Timrå allra mest. Oskar Stål-Lyrenäs trivs riktigt bra med sina nya kedjekamrater i Ludvig Larsson och Adam Tambellini. Det har resulterat i 48 poäng på de senaste sex matcherna, eller om man drar det ännu längre, 83 poäng på de senaste 10 matcherna. Ett väldigt bra poängsnitt för en spelare som kostar 8,2 miljoner kronor och med två hemmamatcher i veckan kan Oskar även segla upp som ett intressant kaptensval.

Tabellen haltar något och vissa lag står på 33 matcher medan andra redan har spelat 35. Det kan vara något att ta hänsyn till innan du gör dina övergångar. Växjö, Frölunda och Brynäs står just nu på 35, där de två sistnämnda står över en match redan den här omgången. Örebro, Oskarshamn och HV71 står på 33 matcher och där finns med andra ord en och annan extra match att räkna in för spelarna från de lagen.

Kaptensvalet
Antti Suomela har vuxit ut till en permakapten för många och det är sällan han sviker sina anhängare. Den finlänska stjärncentern är den som flest ger förtroendet till även denna vecka, som annars innehåller flera på förhand jämna alternativ. Som vi nämnde tidigare i spalten finns det flera potentiella kaptener att hitta från segermaskinen Växjö, eller varför inte den stekheta Oskar Stål-Lyrenäs i Rögle? Timrås spelar dubbelt hemma och en Anton Lander till säsongslägsta 10,2 mkr i pris kan vara ett val som verkligen sticker ut. Sedan finns alltid stjärnbackarna Theodor Lennström och Jonathan Pudas med i diskussionen, de som för övrigt möts på lördag. Kanske har du en egen idé om kapten? Att välja en kapten som få andra tänker på kittlar ju alltid lite extra.

Lycka till med besluten och glöm inte att sätta ditt lag innan deadline klockan 18 i kväll. 
 

Sat, 30 Sep 2023,10:10

Hockeynews.se om Fantasyveckan: "Han har inte varit bra"

Henrik Sjöberg, Mattias Ek och Gustav Tägtström är tillbaka med Fantasy SHL-snack inför omgångens sista matcher.
Fri, 29 Sep 2023,20:51

Säsongens All Star Team

Här är spelets hittills bästa femma
Fri, 29 Sep 2023,16:09

Säsongens prisändringar

Vi kollar in de mest prisvärda investeringarna hittills
Fri, 29 Sep 2023,10:38

Islossning för Jonathan Dahlén

Belöning för de som behöll tålamodet med Timrås stjärna
Thu, 28 Sep 2023,15:20

Coachkorten som har spelats inför Matchvecka 3

Många tog sin chans att byta fritt