Tue, 24 Jan 2023,12:07

Förutsättningarna inför Matchvecka 16

Dags att rikta blickarna mot Matchvecka 16 som drar igång i kväll med två matcher och sedan fortsätter med kompletta omgångar torsdag och lördag. 
Fyra av lagen spelar alltså tre matcher den här veckan och kan vara värda att spana in lite extra.

HV71 har länge varit i ett prekärt läge i tabellen, men i fredags kom en efterlängtad seger i Husqvarna Garden och den här veckan väntar tre nya matcher i hemmaborgen. En chans att skapa kontakt med lagen ovanför strecket och för oss som spelar Fantasy SHL kan det vara ett bra läge att kliva in på HV-spelare. Laget spelar fem av de sex kommande matcherna hemma och sedan väntar Matchvecka 18 som utgörs av endast matchen mellan Luleå och HV71.

Oskarshamn förlorade visserligen senast, men har varit formstarkt över en längre period. Nu har laget tre matcher framför sig och det brukar betyda fyrverkerier från lagets toppspelare. IKO har i Antti Suomela spelets bästa poängproducent och dessutom är Patrik Karlkvist, Jiri Smejkal och Ahti Oksanen på plats nummer 1, 3 och 5 bland forwards i spelet.

Frölunda drabbades på nytt av ett tungt avbräck i och med Max Fribergs skada förra veckan och formen är något osäker på laget som dock har tre chanser på sig under den här veckan. Örebro väntar i kväll följt av Skellefteå och och senare Färjestad på bortaplan. 

Örebro är det fjärde laget som spelar tre matcher under veckan och efter Frölunda borta i kväll väntar Oskarshamn hemma innan de åker till Leksand på lördag. Formen är bra och i segermatchen mot HV71 senast stod Rodrigo Abols för tre mål och hela 24 fantasypoäng på egen hand. 

Övergångarna
När vi summerar de vanligaste spelarövergångarna är listan oftast mer präglad av vad som hände föregående vecka än hur kommande matchvecka ser ut. Jiri Smejkal toppar den här veckan före Hardy Häman Aktell, Theodor Lennström, Samuel Johannesson och Tom Kühnhackl. Försäljningslistan toppas av skadade Frölundaduon Max Friberg och Pontus Johansson följt av Oscar Engsund, Kalle Kossila och Hugo Gustafsson.

Kaptensvalet
Vi har vant oss vid Antti Suomela som det populäraste kaptensvalet och så länge han fortsätter att leverera på den här nivån kommer han alltid att vara ett bra val på förhand, men ännu mer en sån här vecka när laget spelar tre matcher. Övriga oskarshamnare som nämnts i texten bör också finnas med i kaptensdiskussionen. 

Vill du gå en egen väg kan det vara roligt att titta åt de andra tre lagen som också har ett fullt spelschema. Joey LaLeggia slog ju till med 31 poäng och blev Veckans Poängkung senast. Med ett intressant schema framför sig kan HV-backen vara ett spännande kaptensval. Med totalt 140 fantasypoäng delar han lagets interna topplista med André Petersson, som också skulle kunna vara ett intressant val som kapten. 

Den som verkligen vill sticka ut kanske snappar upp Frölundas Jan Mursak som stått för 30 poäng på de senaste två matcherna och lyser av självförtroende just nu. Han ägs i skrivande stund bara av 0.63% av lagen, vilket betyder att han skulle vara ett kaptensval som verkligen sticker ut ur mängden.

Om du tror på Örebro och har 10,5 miljoner att spendera på en center är Rodrigo Abols en spelare som kan få saker att hända. Hans 24 poäng i senaste matchen kom dock efter att i matcherna innan gått minus i poäng från två raka matcher, så det bjuds på både toppar och dalar.

Vi önskar lycka till med besluten inför Matchvecka 16!
 

Sat, 30 Sep 2023,10:10

Hockeynews.se om Fantasyveckan: "Han har inte varit bra"

Henrik Sjöberg, Mattias Ek och Gustav Tägtström är tillbaka med Fantasy SHL-snack inför omgångens sista matcher.
Fri, 29 Sep 2023,20:51

Säsongens All Star Team

Här är spelets hittills bästa femma
Fri, 29 Sep 2023,16:09

Säsongens prisändringar

Vi kollar in de mest prisvärda investeringarna hittills
Fri, 29 Sep 2023,10:38

Islossning för Jonathan Dahlén

Belöning för de som behöll tålamodet med Timrås stjärna
Thu, 28 Sep 2023,15:20

Coachkorten som har spelats inför Matchvecka 3

Många tog sin chans att byta fritt