Tue, 31 Jan 2023,11:57

Förutsättningarna inför Matchvecka 17

Om du upplevde en tyngre Matchvecka 16 behöver du i alla fall inte vänta länge på chansen till revansch. Redan i kväll drar Matchvecka 17 igång och på menyn står en trerätters med kompletta omgångar tisdag, torsdag och lördag. 
Häng med så synar vi matcherna, övergångarna och kaptensvalen. 

Eftersom Matchvecka 17 inleds i kväll, den 31 januari, betyder det att alla veckans matcher ingår i Månadens Coach för januari. Tre kompletta omgångar väntar innan hängmatchen mellan Luleå och HV71 bildar en egen matchvecka. Därefter väntar några matchrika veckor innan fantasysäsongen tar slut i och med Matchvecka 22. Det är med andra ord hög tid att planera hur du vill använda coachkorten som finns kvar i rockärmen. 

Matcherna
Alla lag spelar tre matcher den här veckan, så här gäller det att plocka fram fingertoppskänslan. Skellefteå, Timrå, Luleå och Oskarshamn visar bäst form för tillfället, medan Växjö plötsligt radat upp tre raka förluster. HV71 och Malmö förlorade viktig mark i botten och känns något svårbedömda fortsättningsvis. Det kan dock vara värt att ha i åtanke att Luleå och HV71 spelar den extra matchen nästa vecka och det kan vara klokt att åtminstone ha en eller två spelare delaktiga där för att då även kunna få ut kaptensbonusen.

Övergångarna
Jiri Smejkal drog till sig alla blickar förra veckan och är den överlägset mest köpta spelaren inför Matchvecka 17. Därefter hittar vi i tur och ordning Victor Sjöholm, Ahti Oksanen, Oscar Möller och Samuel Johannesson. För den som letar spelare från Luleå och HV71 så att det även passar till kommande matchvecka är Brendan Shinnimin den mest formstarka med 32 poäng på sina senaste tre. Oscar Engsund stod för 23 poäng bara i bortamatchen mot HV71 och Matteus Ward fortsätter att ta för sig mellan stoplarna. Rookie-målvakten har nu plockat 27 poäng från sina tre senaste framträdanden. HV71 hade som bekant en tyngre vecka, men Fredrik Forsberg kom undan med 18 poäng och Joey LaLeggia stod för 15. Högst prissatt är André Petersson, men de sex poängen han stannade på förra veckan var en besvikelse för många, inte minst de som hade honom som kapten.

Kaptensvalet
Jiri Smejkal toppar de flesta listor numera, och han är även den som flest väljer att byta till som kapten inför Matchvecka 17. Näst mest populär är Oscar Möller och på tredje plats hittar vi Antti Suomela. Linus Söderström är på fjärde plats, men varning utfärdad då Linus inledningsvis inte kommer att spela matchen mot Brynäs borta. Återstår att se om han är tillbaka till matcherna på hemmaplan under torsdag och lördag.

Vi är också i det skedet av säsongen då det kan vara värt att chansa och gå med en kapten som många andra bortser från, om du får träff på en sådan spelare kan du plocka många placeringar. Risken ökar givetvis att det går åt andra hållet, men snart kanske det är dags att satsa på allt eller inget?

Vi önskar lycka till med besluten inför Matchvecka 17 och glöm inte deadline klockan 18:00 i kväll. 
 

Sat, 30 Sep 2023,10:10

Hockeynews.se om Fantasyveckan: "Han har inte varit bra"

Henrik Sjöberg, Mattias Ek och Gustav Tägtström är tillbaka med Fantasy SHL-snack inför omgångens sista matcher.
Fri, 29 Sep 2023,20:51

Säsongens All Star Team

Här är spelets hittills bästa femma
Fri, 29 Sep 2023,16:09

Säsongens prisändringar

Vi kollar in de mest prisvärda investeringarna hittills
Fri, 29 Sep 2023,10:38

Islossning för Jonathan Dahlén

Belöning för de som behöll tålamodet med Timrås stjärna
Thu, 28 Sep 2023,15:20

Coachkorten som har spelats inför Matchvecka 3

Många tog sin chans att byta fritt