Tue, 07 Feb 2023,11:54

Förutsättningarna inför Matchvecka 18

Då var det dags för säsongens kortaste matchvecka. Med endast Luleå - HV71 på menyn finns det några olika sätt att angripa veckan på. 
Vi kollar in förutsättningarna inför matchen och de olika strategierna att välja mellan.

För bara några dagar sedan stod Luleå på fyra raka segrar med vittring på att blanda sig i striden om topp 6, medan HV71 efter förlusten mot Timrå hemma hade tio poäng upp till Brynäs ovanför strecket för att undvika kval. Två matcher och två förluster senare är Luleå återigen utanför topp 10 medan HV71 två segrar senare nu bara är fyra poäng från säker mark. Det betyder att det står mycket på spel i kvällens match, där båda lagen får klara sig utan var sin landslagsuttagen forward. Isac Brännström från Luleå och André Petersson från HV71. Det kan också vara värt att komma ihåg att Luleå vunnit samtliga tre möten mot HV71 den här säsongen och hållit nollan i två av dem.

Så hur löser man bäst en matchvecka med bara en match? Ja, det beror dels på hur ditt lag ser ut innan eventuella byten. Om du redan sitter på en eller ett par spelare från något av lagen kan du få ut din kaptensbonus utan att göra något byte. Om du däremot inte har någon spelare från matchen kan det nog vara klokt att se till att du får in åtminstone en spelare så att du kan flytta över kaptenskronan dit. Samtidigt gäller det att ha en plan för den spelaren även framåt. Om det slutar med att du byter ut honom till nästa vecka och att det även kostar dig tio poäng i övergångskostnad, då behöver spelaren leverera minst sex poäng för att det ska ge ett plus på sista raden.

Ett annat sätt att ta sig an veckan är att spela något av korten Fria Byten eller Toppa Laget. Med Fria Byten har du chansen att plocka ut sammanlagt sex spelare som spelar matchen, vilket kommer att vara fler än de flesta andra lag i spelet. Det ger dig en ypperlig chans att tävla om titeln som Veckans Coach. Om du redan sitter på flera spelare från Luleå och HV71 kanske du kan fylla ut en hel femma, och spelar du då Toppa Laget kommer du även då ha en god chans att plocka mest poäng av alla denna vecka. En chans att komma ifrån den här fantasysäsongen med en tung titel i bagaget. 

Övergångarna
Victor Sjöholm är den hittills mest köpta spelaren inför veckan, ett billigt alternativ som de flesta har råd med. Han kan även frigöra en del miljoner som kan användas för att bygga upp inför coachkortsveckor under slutet av säsongen. På andra och tredje plats över mest köpta hittar vi förra veckans succémän Ahti Oksanen och Kalle Östman. Därefter placerar sig Joey LaLeggia och Brendan Shinnimin. Matteus Ward (nia på listan) har imponerat mellan stolparna i Luleå och med en något osäker form på Joel Lassinantti kan det mycket väl bli så att Ward får chansen i kväll igen. 

Kaptensvalen
Victor Sjöholm är även den spelare flest väljer som kapten den här veckan. Kanske inte för att han på förhand spås ta flest poäng, utan för att han är den från kvällens två laguppställningar som sitter i flest fantasylag. Efter Sjöholm följer i tur och ordning Joey LaLeggia, Matteus Ward, Brendan Shinnimin och Emil Andrae som de mest populära kaptensvalen. Den som gillar att sticka ut lite mer kanske blickar mot alternativ som Julius Honka, Oscar Engsund eller Erik Gustafsson i Luleå. I HV71 finns två intressanta alternativ i Oliwer Kaski och Joni Ortio som båda visade form och levererade 27 poäng var förra veckan. 

Vi önskar er alla lycka till med besluten inför Matchvecka 18!
 

Sat, 30 Sep 2023,10:10

Hockeynews.se om Fantasyveckan: "Han har inte varit bra"

Henrik Sjöberg, Mattias Ek och Gustav Tägtström är tillbaka med Fantasy SHL-snack inför omgångens sista matcher.
Fri, 29 Sep 2023,20:51

Säsongens All Star Team

Här är spelets hittills bästa femma
Fri, 29 Sep 2023,16:09

Säsongens prisändringar

Vi kollar in de mest prisvärda investeringarna hittills
Fri, 29 Sep 2023,10:38

Islossning för Jonathan Dahlén

Belöning för de som behöll tålamodet med Timrås stjärna
Thu, 28 Sep 2023,15:20

Coachkorten som har spelats inför Matchvecka 3

Många tog sin chans att byta fritt