Tue, 14 Feb 2023,12:09

Förutsättningarna inför Matchvecka 19

Landslagsuppehålllet är över och vi kan nu blicka fram emot en rafflande slutspurt i Fantasy SHL. Fyra matchveckor återstår och tre av dem innehåller nästintill kompletta omgångar tisdag, torsdag och lördag. Det betyder att det kommer att delas ut en hel del poäng och det kan fortfarande ske stora omkastningar i tabellen. 
Häng med när vi synar Matchvecka 19!

Luleå - HV71 bildade som bekant en egen matchvecka senast, vilket betyder att de två lagen står över på lördag, men i övrigt är alla lag igång vid tre tillfällen under veckan. Under säsongen har ni coacher kunnat bygga era lagvärden genom att göra smarta värvningar, och många lag har därmed 10-15 miljoner extra att röra sig med. Nu är det dags att skörda för det arbetet och sätta ihop det bästa möjliga laget som kan avsluta säsongen. Se över vilka coachkort du har kvar att spela ut, och fundera om du vill anpassa värvningarna för att maximera effekten av korten under sluttampen. När det gäller de två korten "Veteraner" och "Juniorer" har du chansen att fylla ut laget med så många spelare du vill och kan alltså i praktiken sitta med upp till elva spelare som ger dig dubbla poäng när kortet spelas. Joel Lundqvist är den poängmässigt bästa "veteranen" i spelet den här säsongen. Han annonserade nyligen att han lägger av efter säsongen, vilket betyder att det är sista chansen att plocka in honom i ditt fantasylag också.

Övergångarna
Som så ofta speglas de hetaste övergångarna med hur det gick veckan innan, och därför hittar vi Ahti Oksanen, Kalle Östman, Oscar Möller och Oskar Lang i toppen av de mest köpta spelarna inför veckan. Därefter följer Oskarshamnsduon Jiri Smejkal och Patrik Karlkvist. Som vi har nämnt tidigare kan det vara läge att staka ut en egen väg med ditt lagbygge under slutfasen i hopp om att vinna mark i tabellen.  Då kan det vara dags att kika mot spelare som har lägre ägarskap i spelet. Ägarprocenten hittar du inne på "Information" under en spelares profilsida.

Carter Camper, som nyligen lämnade Leksand för spel i Schweiz, är den mest sålda spelaren före Rögles forwardsduo Oskar Stål-Lyrenäs och Marco Kasper, som båda har mattats av mot slutet.

Kaptensvalet
Även här kan det vara läge att gå för en chansning beroende på hur du ligger till i tabellen. Om du däremot är trygg med din tabellposition kanske det lutar mer åt någon av de mest valda kaptenerna. Antti Suomela, Theodor Lennström och Patrik Karlkvist är de tre som flest väljer att luta sig mot den här veckan.

Vi önskar er stort lycka till med besluten inför Matchvecka 19!
 

Sat, 30 Sep 2023,10:10

Hockeynews.se om Fantasyveckan: "Han har inte varit bra"

Henrik Sjöberg, Mattias Ek och Gustav Tägtström är tillbaka med Fantasy SHL-snack inför omgångens sista matcher.
Fri, 29 Sep 2023,20:51

Säsongens All Star Team

Här är spelets hittills bästa femma
Fri, 29 Sep 2023,16:09

Säsongens prisändringar

Vi kollar in de mest prisvärda investeringarna hittills
Fri, 29 Sep 2023,10:38

Islossning för Jonathan Dahlén

Belöning för de som behöll tålamodet med Timrås stjärna
Thu, 28 Sep 2023,15:20

Coachkorten som har spelats inför Matchvecka 3

Många tog sin chans att byta fritt