Tue, 21 Feb 2023,16:38

Förutsättningarna inför Matchvecka 20

Det är dags att släppa pucken för Matchvecka 20 av 22 den här fantasysäsongen. Det är högdramatiskt i de olika tabellerna och spänningen ökar för varje match när vi närmar oss slutomgången. 
Spelar du säkert eller vågar du gambla för att vinna mark i tabellen? 
Har du coachkort kvar att spela ut? 
Hur tänker du med kaptensvalen? 
Vi kollar in förutsättningarna inför kommande vecka.

Vi har återigen en fullmatad matchvecka framför oss med omgångar tisdag, torsdag och lördag. Endast Växjö och Frölunda står över torsdagens omgång, men i övrigt är samtliga lag i spel vid alla tre matchdagar. Det här är den näst sista matchveckan som innehåller tre matcher, så om du har coachkort kvar i leken är det bara att spela ut dem. Om du är osäker på hur de fungerar kan du läsa på under Vinster & Regler här på sidan.

Med bara tre matchveckor kvar kan det också vara läge att stanna upp och fundera om du är nöjd med din placering och föredrar att bevaka den, eller om du är redo att chansa i hopp om att klättra i tabellen. Det gäller såväl värvningar som kaptensval under slutomgångarna.

Övergångarna
Mantas Armalis är veckans mest köpta spelare före Ahti Oksanen, Linus Söderström och Oskar Stål-Lyrenäs. Bland spelarna som åkt motsatt riktning toppar Theodor Lennström före David Sklenicka, Kalle Kossila och Oscar Engsund. Här rekommenderas att göra värvningar som kan maximera effekten av ett coachkort eller fundera på om du vill spela säkert eller dra en chansning. Ligger du efter i tabellen kanske du inte har något att förlora?

Kaptensvalet
Antti Suomela spelade en väldigt avgörande roll under Matchvecka 19 och de som valde en annan kapten tappade en hel del mark i tabellen. Det ser ut att ha satt visst skräck i lagen inför den här veckan då han är den överlägset mest valda kaptenen. Det kan dock vara intressant att gå mot strömmen här, om Suomela skulle ha en sämre vecka medan din kapten går som tåget har du en chans att göra ett jätteskutt i tabellen. Alternativet är att du blir kvar utan att varken tappa eller vinna mark. Bland de som valt andra spelare som kapten syns endast marginella skillnader, så här får fingertoppskänslan råda. 

Vi önskar er stort lycka till med besluten inför Matchvecka 20!
 

Fri, 08 Dec 2023,10:23

Lista: Sex spelare att hålla på under Matchvecka 12

En målrik amerikan och en förväntad poängback som är absolut iskall. Här är sex spelare som är heta, iskalla och som du bör hålla ett extra öga på under Matchvecka 12.
Thu, 07 Dec 2023,13:56

Frånvarolistan: 80 spelare saknades senast

Erik Gustafsson, Adam Ollas Mattsson och André Petersson. På frånvarolistan inför Matchvecka 12 märks ett flertal stjärnor – som dessutom ägs av en stor del av Fantasy SHL:s coacher.
Thu, 07 Dec 2023,12:28

Alla förutsättningar inför Matchvecka 12

Häng med oss på Livechatten i kväll för det senaste inför deadline!
Thu, 07 Dec 2023,09:20

Lista: De 20 hetaste spelarna inför Matchvecka 12

Timrås förstakedja med Lander, Hållander och Pettersson har vaknat. När vi listar de hetaste lirarna inför Matchvecka 12 så återfinns alla tre bland de 20 bästa, med Anton Lander och Filip Hållander i absolut topp.
Wed, 06 Dec 2023,17:19

Poäng, priser och ägandeprocent inför Matchvecka 12

Idag presenterades Sveriges trupp till JVM, vilket kommer skapa en del luckor i de olika fantasylagen framöver. Därför kan det vara läge att kolla in spelarlistan för att scouta efter ersättare.