Tue, 21 Feb 2023,16:38

Förutsättningarna inför Matchvecka 20

Det är dags att släppa pucken för Matchvecka 20 av 22 den här fantasysäsongen. Det är högdramatiskt i de olika tabellerna och spänningen ökar för varje match när vi närmar oss slutomgången. 
Spelar du säkert eller vågar du gambla för att vinna mark i tabellen? 
Har du coachkort kvar att spela ut? 
Hur tänker du med kaptensvalen? 
Vi kollar in förutsättningarna inför kommande vecka.

Vi har återigen en fullmatad matchvecka framför oss med omgångar tisdag, torsdag och lördag. Endast Växjö och Frölunda står över torsdagens omgång, men i övrigt är samtliga lag i spel vid alla tre matchdagar. Det här är den näst sista matchveckan som innehåller tre matcher, så om du har coachkort kvar i leken är det bara att spela ut dem. Om du är osäker på hur de fungerar kan du läsa på under Vinster & Regler här på sidan.

Med bara tre matchveckor kvar kan det också vara läge att stanna upp och fundera om du är nöjd med din placering och föredrar att bevaka den, eller om du är redo att chansa i hopp om att klättra i tabellen. Det gäller såväl värvningar som kaptensval under slutomgångarna.

Övergångarna
Mantas Armalis är veckans mest köpta spelare före Ahti Oksanen, Linus Söderström och Oskar Stål-Lyrenäs. Bland spelarna som åkt motsatt riktning toppar Theodor Lennström före David Sklenicka, Kalle Kossila och Oscar Engsund. Här rekommenderas att göra värvningar som kan maximera effekten av ett coachkort eller fundera på om du vill spela säkert eller dra en chansning. Ligger du efter i tabellen kanske du inte har något att förlora?

Kaptensvalet
Antti Suomela spelade en väldigt avgörande roll under Matchvecka 19 och de som valde en annan kapten tappade en hel del mark i tabellen. Det ser ut att ha satt visst skräck i lagen inför den här veckan då han är den överlägset mest valda kaptenen. Det kan dock vara intressant att gå mot strömmen här, om Suomela skulle ha en sämre vecka medan din kapten går som tåget har du en chans att göra ett jätteskutt i tabellen. Alternativet är att du blir kvar utan att varken tappa eller vinna mark. Bland de som valt andra spelare som kapten syns endast marginella skillnader, så här får fingertoppskänslan råda. 

Vi önskar er stort lycka till med besluten inför Matchvecka 20!
 

Mon, 27 Mar 2023,23:07

Årets Assistkung

Patrik Karlkvist i en klass för sig
Mon, 27 Mar 2023,10:31

Årets Boxplaykung

Fyra spelare nådde två mål i numerärt underläge
Thu, 23 Mar 2023,13:59

Årets Skottblockare

Simon Bertilsson stod i vägen flest gånger
Wed, 22 Mar 2023,10:59

Årets Målvakt

Jacob Johansson lade beslag på förstaspaden i Timrå och tog flest poäng av alla
Tue, 21 Mar 2023,13:27

Årets Skottgladaste

Antti Suomela avlossade flest skott på mål