Tue, 28 Feb 2023,12:52

Förutsättningarna inför Matchvecka 21

Det är slutspurt i Fantasy SHL när vi går in i den näst sista matchveckan och den sista som erbjuder tre kompletta omgångar. Vissa har sparat sina coachkort för att kunna sätta in en stöt under de sista veckorna, medan andra har bränt sina och kanske hoppas att toppspelarna ska hålla sig lugna i veckan. 
Vi kollar in förutsättningarna inför Matchvecka 21. 

Det har varit en spännande första säsong av Fantasy SHL hittills och för de flesta har det varit en del nytt att sätta sig in i för att bemästra spelet så bra som möjligt. En av dessa funktioner är Coachkorten som under vissa veckor har spelat en väldigt avgörande roll. Med rätt planering, timing och tur har vi sett lag plocka över 400 poäng under vissa matchveckor. Med det sagt kan vi alltså förvänta oss att det fortfarande kan ske stora omkastningar i tabellen under de sista två matchveckorna. Det finns fortfarande lag där ute som har två coachkort kvar att spela under de två sista matchveckorna. Kollar vi in toppen i Årets Coach så ser vi att trean på listan, Tobias Melin, har möjlighet att spela coachkort under de båda avslutande veckorna medan ettan Otto Brännström och tvåan Nils Asplund vardera har ett coachkort kvar.

I kväll klockan 18.00 stundar deadline för den sista kompletta matchveckan, så om du har ett coachkort kvar kan det vara klokt att spela det redan denna vecka för att få så många matcher som möjligt. Alla lag spelar tre gånger om den här veckan, och det förs en hård kamp runt varje streck. Frölunda, Oskarshamn, Luleå, Skellefteå, Brynäs, Leksand och Rögle har två av matcherna på hemmaplan. Kolla även in skade- och avstängningsläget. Jiri Smejkal i Oskarshamn missar de kommande två matcherna medan Oskar Kvist i Brynäs är avstängd resten av grundserien. Theodor Lennström missade hela Matchvecka 20, men har tränat för fullt igen och där rapporteras det att han väntas vara tillbaka i spel till kvällens match mot Linköping.

Övergångarna
Ahti Oksanen och Joakim Nygård hamnade båda på topp 3-listan över bästa poängplockare förra veckan och bland de mest köpta är de också etta och tvåa inför Matchvecka 21. Därefter följer Jonathan Pudas, Hardy Häman Aktell, Oscar Möller och Joey LaLeggia. Många har valt att agera på Jiri Smejkals avstängning och han har sålts av hela 475 coacher tidigt under tisdagsmorgonen. Theodor Lennström är tvåa på listan över mest sålda, där 180 stycken har släppt Färjestadsbacken. Därefter följer i tur och ordning Oskar Stål-Lyrenäs, Kalle Kossila och Oskar Lang.

Att fylla hålen efter skador och avstänmgningar är kanske det viktigaste just nu, men hur mycket du väljer att chansa med nyförvärv beror på om du vill hålla undan för jagande lag underifrån, eller om du är det jagande laget själv. Du hittar varje spelares totala ägarandel när du klickar upp spelarens profil och sedan på "Information".

Kaptensvalen
2874 coacher sitter just nu med Antti Suomela som kapten inför veckan, vilket gör honom till det överlägset populäraste valet. Patrik Karlkvist är tvåa på 947 utnämningar. Även här gäller det att se till om du vill gå på de säkra korten och bevaka din position i tabellen, eller om du vill chansa för att försöka vinna mark. I det här skedet av säsongen finns det ju inte särskilt mycket att förlora om du vill plocka placeringar.

Vi önskar er lycka till med besluten! På lördag kväll vet vi vem som är i ledning inför den avslutande matchveckan.
 

Sat, 30 Sep 2023,10:10

Hockeynews.se om Fantasyveckan: "Han har inte varit bra"

Henrik Sjöberg, Mattias Ek och Gustav Tägtström är tillbaka med Fantasy SHL-snack inför omgångens sista matcher.
Fri, 29 Sep 2023,20:51

Säsongens All Star Team

Här är spelets hittills bästa femma
Fri, 29 Sep 2023,16:09

Säsongens prisändringar

Vi kollar in de mest prisvärda investeringarna hittills
Fri, 29 Sep 2023,10:38

Islossning för Jonathan Dahlén

Belöning för de som behöll tålamodet med Timrås stjärna
Thu, 28 Sep 2023,15:20

Coachkorten som har spelats inför Matchvecka 3

Många tog sin chans att byta fritt