Tue, 07 Mar 2023,12:43

Förutsättningarna inför Matchvecka 22

Dags för den sista matchveckan för säsongen och frågan är när vi senast hade en så spännande avslutning att se fram emot? 
Skellefteå tävlar om seriesegern mot Växjö, flera lag fightas runt slutspelsstrecken och HV71 och Brynäs står på samma poäng i kampen om att undvika kval. 
Men kanske viktigast av allt? Fantasy SHL ska avgöras!

Vi har nått den period av året där nervositet och ångest blir vardag för många av landets hockeysupportrar och det är nog med blandade känslor som många ser fram emot de här avslutande omgångarna. Utöver det egna hockeylagets framgångar har ju även fantasylagets prestationer påverkat den berg- och dalbana som en hockeysäsong ofta kan kännas som.

Nu är vi i alla fall framme vid den sista matchveckan på säsongen och utöver den spännande kampen i Årets Coach, där vinnaren plockar hem en NHL-resa, kommer även alla hundratals kompisligor att få sina vinnare den här veckan. 

Matchveckan 22 innehåller två kompletta omgångar. Frölunda har dubbla hemmamatcher och Leksand spelar dubbelt borta, men i övrigt har alla lag en match hemma och en borta. Glöm inte att nyttja eventuellt kvarvarande coachkort. Det finns fortfarande en hel del lag som har kvar en eller ett par kort att spela. 

Övergångarna
Med bara två omgångar kvar vill du kanske antingen bevaka din position i tabellen och gå på ett säkert val som många andra, eller chansa på en spelare som få andra värvar in. Under Matchvecka 21 var det helt andra spelare än de mest betrodda som stack ut, vilket kan röra om i grytan. 

Joakim Nygård är hittills den mest populära värvningen inför matchveckan. Tvåa på listan är Lucas Forsell som har fått mycket speltid när Färjestad saknat många av sina ledande forwards. 19-åringen har tagit chansen och levererat 61 poäng under de åtta senaste matcherna. Ett bra val för den som fortfarande har kvar juniorkortet. Tredje mest köpta spelaren är André Petersson och sedan följer Brandon Davidson, Theodor Lennström och Ville Pokka. Mycket Färjestad efter deras succévecka senast!

Kaptensvalet
Även här är Joakim Nygård den spelare som ökat mest som kaptensval jämfört med förra omgången. Tvåa är André Petersson och trea är Theodor Lennström. Antti Suomela är dock den överlägset mest valda kaptenen så här långt. Han har endast tappat 1% i popularitet jämfört med förra veckan. Om du inte har något att förlora kan det ju vara kul att liva upp den sista omgången med en kapten du är relativt ensam om i spelet. 

Vi önskar er stort lycka till inför den sista matchveckan!
 

Sat, 30 Sep 2023,10:10

Hockeynews.se om Fantasyveckan: "Han har inte varit bra"

Henrik Sjöberg, Mattias Ek och Gustav Tägtström är tillbaka med Fantasy SHL-snack inför omgångens sista matcher.
Fri, 29 Sep 2023,20:51

Säsongens All Star Team

Här är spelets hittills bästa femma
Fri, 29 Sep 2023,16:09

Säsongens prisändringar

Vi kollar in de mest prisvärda investeringarna hittills
Fri, 29 Sep 2023,10:38

Islossning för Jonathan Dahlén

Belöning för de som behöll tålamodet med Timrås stjärna
Thu, 28 Sep 2023,15:20

Coachkorten som har spelats inför Matchvecka 3

Många tog sin chans att byta fritt