Tue, 01 Nov 2022,11:44

Förutsättningarna inför Matchvecka 5

Trippla matcher för fyra av lagen. Coachkort, prisändringar och nya skador att ta hänsyn till. Här är förutsättningarna inför Matchvecka 5.

Förra veckan tog Fantasy SHL rejäl fart. Coachkorten släpptes lös och lagen fick en extra skjuts vilket ledde till nya poängrekord för en enskild matchvecka. De nya prisändringarna har också börjat röra om i grytan, vilket gör övergångsmarknaden extra intressant.
Nu ser vi fram emot Matchvecka 5 och det gäller att tänka till inför dina beslut. Vill du krydda veckan med ett coachkort? Är du kanske missnöjd med laget och vill ta din enda chans till fria byten redan nu? Eller sitter du lugnt i båten i väntan på större utmaningar framöver? Här kommer lite hjälp på traven.

Matchveckan
Inleds i kväll med två matcher vilket betyder att Timrå, Linköping, Frölunda och Växjö har tre matcher jämfört med övriga lag som alla har två. Frölunda har dessutom tre raka hemmamatcher, vilket ser lockande ut även om laget hittills bara vunnit 4 av 9 på hemmaplan.

Övergångar
Teodor Lennströms skada gör att många nu väljer att släppa honom för att frigöra de 10,6 miljoner han nu värderas till. Här tar många steget över till billigare backar som Pontus Johansson och Elias Salomonsson eller något dyrare men trygga alternativ i Oscar Engsund och Kristian Näkyvää. Bland backarna som spelar trippelt under veckan är just Pontus Johansson i Frölunda och Elmeri Eronen i Timrå de mest populära valen.

Bland forwards är Oskar Stål-Lyrenäs det mest populära valet denna vecka. Med fem raka matcher över 10 poäng är det lätt att förstå. Alexander Ljungkrantz är en annan populär värvning dennna vecka, en lågbudgetspelare som lär fortsätta stiga i pris om han fortsätter i samma stil. I samma kategori hittas även Oskar Lang och Marco Kasper. Bland centrar är Antti Suomela, Leo Carlsson och Victor Ejdsell de mest köpta spelarna och av målvakterna är det bara Jacob Johansson som syns bland de 25 mest köpta inför Matchvecka 5.

Kaptensvalet
Att välja en kapten från något av lagen som spelar trippelt denna vecka kan vara fördelaktigt. Har du ingen framstående spelare från något av lagen kan det vara värt ett extra byte, och har du dessutom dryga 11 miljoner att tillgå kan du landa någon av de stora kanonerna.

👉 Jonathan Dahlén och Anton Lander (båda 11,2 mkr) har varit stekheta på senare tid och har ett intressant schema under veckan. 
👉 Ryan Lasch har inte levererat enligt förväntningarna hittills, men kan nu handlas in till det något rabatterade priset 10,9 mkr. Får han det att lossna i Scandinavium denna vecka? 
👉 Den som vill sticka ut rejält kanske hittar någon spelare i Linköping eller Växjö, där de flesta spelare är ganska lågt ägda. En kaptensbindel på en sådan spelare som får en fullträff kommer att innebära ett rejält lyft i tabellen för ditt lag. Joel Persson (9.9 mkr) eller Linus Hultström (9.8 mkr) är spelare som inte fått ut sin fulla potential ännu, men kanske väntar en formtopp bakom hörnet?

Lycka till med dina val!

Mon, 27 Mar 2023,23:07

Årets Assistkung

Patrik Karlkvist i en klass för sig
Mon, 27 Mar 2023,10:31

Årets Boxplaykung

Fyra spelare nådde två mål i numerärt underläge
Thu, 23 Mar 2023,13:59

Årets Skottblockare

Simon Bertilsson stod i vägen flest gånger
Wed, 22 Mar 2023,10:59

Årets Målvakt

Jacob Johansson lade beslag på förstaspaden i Timrå och tog flest poäng av alla
Tue, 21 Mar 2023,13:27

Årets Skottgladaste

Antti Suomela avlossade flest skott på mål