Tue, 22 Nov 2022,15:42

Förutsätttningarna inför Matchvecka 7

Då var det dags att ta oss an Matchvecka 7 och äntligen ler spelschemat mot oss igen med matcher tisdag, torsdag och lördag. 
Fyra lag inleder redan i kväll medan resterande lag kliver in i handlingarna på torsdag. Här ger vi er förutsättningarna inför veckan.

Läget i lagen

Malmö är inne i ett skede av intensivt matchande just nu. Dubbla matcher förra veckan gav visserligen svaga resultat, men ny chans ges den här veckan då tre nya matcher står på schemat. Klubben meddelade idag värvningen av Kim Rosdahl från Rögle. Kim som gjorde 38 poäng i Oskarshamn fjol fick det inte att stämma i Ängelholm. Priset har sjunkit från 9 till 8,5 mkr så här långt, men en potentiell joker för den som letar ett roligt drag i Malmö.

Leksand kommer från två raka förluster, men har sett intressanta ut tidigare under säsongen. Inleder matchveckan mot ett Malmö man brukar trivas mot (fyra raka segrar) och möter sedan Brynäs hemma och Skellefteå borta. Carter Camper (9,4 mkr) är lagets poängkung i Fantasy SHL med 81 poäng. Oskar Lang är dock bara är fem poäng bakom och 2,5 miljoner billigare att köpa in.

Oskarshamn blandar och ger som lag den här säsongen, men laget har bland de högsta målsnitten i ligan och spetsen har levererat stadigt med poäng i Fantasy SHL. Patrik Karlkvist (10,5 mkr), Antti Suomela (8,7), Jiri Smejkal (8,3) och Ahti Oksanen (8,3) är de som blickarna främst vänder sig mot när det vankas fullmatad matchvecka för det här gänget. Bjuds vi på en ny urladdning snart?

HV71 är det fjärde laget som spelar trippelt den här matchveckan och i kväll väntar en viktig streckmatch mot nästjumbon Oskarshamn på bortaplan. Nya backen Joey LaLeggia stod för två mål senast och kan vara ett intressant alternativ till 8,4 mkr. André Petersson (9,4) leder alltjämt lagets interna poängliga i Fantasy SHL på 57 poäng. Efter Smålandsderbyt väntar i tur och ordning Skellefteå och sedan Brynäs, samtliga matcher den här veckan på bortaplan.

Skellefteå tog sin femte raka seger i lördags och har klivit upp på andra plats i tabellen. Jonathan Pudas leder SHL:s poängliga och det tickar på bra med poäng även i Fantasy SHL där han just nu är ligans dyraste spelare (11,1 mkr). Jonathan Johnson var den stora segerorganisatören senast mot Timrå och kan just nu köpas till det något rabatterade priset 9,3 mkr. HV71 och Leksand väntar den här veckan, båda på hemmaplan.

Örebro studsade tillbaka efter tre raka förluster innan uppehållet, när Rögle slogs tillbaka med 4-1 på hemmaplan i lördags. Poängfördelningen inom laget är ganska jämn, vilket kanske gör det svårt att välja vilka spelare som är bäst att satsa på, men Kristian Näkyvää (9,2 mkr) leder lagets interna poängliga med 75 fantasypoäng hittills. I veckan väntar Frölunda hemma följt av Färjestad borta.

Frölunda välkomnade Loui Eriksson (9,0 mkr) tillbaka under uppehållet och det gav seger direkt i debuten borta mot Leksand. Loui spelade drygt 15 minuter i matchen och hade två skott på mål. Andreas Borgman gjorde också efterlängtad comeback efter sin rehabilitering och fick spela nästan 22 minuter direkt. Kan han vara ett intressant köp till 9,5 mkr? I veckan väntar Örebro borta och sedan Linköping hemma.

Färjestad upplever en tyngre period och det börjar märkas att Theodor Lennström saknas ute på isen. Hans comeback väntas dröja till efter nyår så de får hitta andra lösningar under tiden. Max Lindroth (6,2 mkr), Axel Bergkvist (5,5) och August Thornberg (5,5) är några relativt billiga backar som ges mer speltid än det kanske var tänkt från början. Möter Malmö och Örebro hemma den här veckan.

Brynäs var förra veckans stora vinnare och många sitter nog kvar med samma spelare även denna vecka, men kanske är man sen på bollen om man vill ta in spelarna nu efter att hela tio spelare steg med 200 000. Det återstår att se om Brynäsaktien fortsätter stiga den här veckan då Leksand (b) och HV71 (h) står på menyn.

Luleå har haft trögt med målskyttet, men släpper å andra sidan in minst antal mål i ligan. Erik Gustafsson hade börjat tappa i pris innan han plötsligt svarade för 10+18 poäng i de senaste två matcherna. Tillbaka på 9,5 mkr i pris har han satt sig i position för fortsatt ökning. Isac Brännström (8,7) fortfarande bäst med sina 79 poäng och längst bak är Joel Lassinantti (8,2) ett tryggt val.

Timrå har visat god form under hösten även om den kanske har sviktat något mot slutet. Förstakedjan med Anton Lander (11.0 mkr), Jonathan Dahlén (10.9) och Emil Pettersson (9.5) är ett ständigt hot, men laget har också sex olika backar som kostar strax över eller under 7 mkr, som alla visat potential att kunna samla poäng. Möter Luleå och Oskarshamn borta i veckan.

Växjö fortsätter att vinna och har gjort ett ryck i tabelltoppen. Fantasypoängen är dock väldigt jämnt utspridda över hela laget och det kan skapa huvudbry för vilka spelare man ska välja i laget. Hugo Gustafssons två mål senast tog honom upp på 60 poäng och till priset av endast 6,7 miljoner ser han ut som det bästa erbjudandet så här i Black Week-tider. För Växjö väntar Oskarshamn hemma och Malmö borta den här veckan och på förhand ser det ut som två goda vinstchanser.

Linköping har Markus Ljungh (9.4 mkr) åter i spel efter en längre skadeperiod. Ett viktigt besked för Cluben som nu ställs mot Rögle hemma och Frölunda borta i veckan. Broc Little (8.2) leder interna poängligan i Fantasy SHL och är ett vettigt alternativ i den prisklassen. Filip Bystedt (5.5) har ökat sitt värde med 0.5 miljoner sedan starten.

Rögle upplever en tuff period och har inte alls fått den starten de hoppats på. Adam Tambellini saknades senast men ska vara tillbaka till den här veckan som innehåller Linköping borta och Luleå hemma. Oskar Stål Lyrenäs (7.4), Ludvig Larsson (7.7) och William Wallinder (7.5) hör till de mest intressanta sett till poäng för priset.

Övergångar
Som ni kunde läsa i nyheten tidigare idag är Oskar Lang den mest köpta spelaren inför veckan, följt av Alexander Ljungkrantz och David Sklenicka. Här ser vi också skillnaden mellan två olika strategier. Antingen preparerar man laget inför veckan som kommer och fyller laget med spelare med maximalt antal matcher, eller så kan man välja att värva spelare som just har presterat bra och har chans att stiga i pris ytterligare.

På försäljningssidan syns det att många valde att fly från Marco Kasper efter matchstraffet och -7 i den förra omgången. Elias Salomonsson åkte på en skada som håller honom borta ett tag, vilket också syns bland försäljningarna.

Kaptensvalet
Vill du ha en kapten under veckans alla dagar är det bara att välja från någon av de fyra första lagen som nämndes i den här texten. Leksand och Oskarshamn erbjuder de på förhand tydligaste kaptensalternativen med stjärnor som sticker ut och har levererat, men vill du sticka ut och sitta mer ensam med din kapten kan du kika mot alternativ i Malmö eller HV71.

Bland övriga lag kan det vara intressant att titta mot formstarka Växjö som möter lag 13 och 12 den här veckan, eller Skellefteå som har två matcher i hemmaborgen och kan fortsätta rida på sin fina form. 

Lycka till med era val inför Matchvecka 7!
 

Sat, 30 Sep 2023,10:10

Hockeynews.se om Fantasyveckan: "Han har inte varit bra"

Henrik Sjöberg, Mattias Ek och Gustav Tägtström är tillbaka med Fantasy SHL-snack inför omgångens sista matcher.
Fri, 29 Sep 2023,20:51

Säsongens All Star Team

Här är spelets hittills bästa femma
Fri, 29 Sep 2023,16:09

Säsongens prisändringar

Vi kollar in de mest prisvärda investeringarna hittills
Fri, 29 Sep 2023,10:38

Islossning för Jonathan Dahlén

Belöning för de som behöll tålamodet med Timrås stjärna
Thu, 28 Sep 2023,15:20

Coachkorten som har spelats inför Matchvecka 3

Många tog sin chans att byta fritt