Mon, 12 Sep 2022,19:08

Lista: Klubbarnas största stjärnor

Den 17 september inleds SHL – men du har fram till den 8 oktober på att ta ut ditt lag i Fantasy SHL.

Här har vi listat de största stjärnorna i samtliga 14 lag.

Kanske hittar du just ditt guldkorn att bygga ditt lag kring?

 

BRYNÄS

Johan Larsson, center, 10,5 mkr

Hemma i Gävle igen, efter 10 raka NHL-säsonger. Har mestadels fått defensiva uppgifter ”over there”, men vi som minns Brynäs senaste SM-guld kommer också ihåg Larsson som den offensiva motorn. Lär få massor av speltid, i alla tänkbara lägen. Har du tänkt bygga laget runt en pålitlig center är Larsson ett måste.

 

FRÖLUNDA

Ryan Lasch, forward, 11 mkr

Lasch fick sitt lift (ursäkta Göteborgshumorn) i fjol när han 35 år ung gjorde han sin absolut bästa SHL-säsong, med makalösa 53 assist och totalt 66 poäng på 52 matcher. Ligans mest pålitlige poängmakare som sällan missar en match. Kommer fortsätta operera från vänsterkanten i numerärt överläge i vinter.

 

FÄRJESTAD

Theodor Lennström, back, 10,5 mkr

Var den enskilt viktigaste faktorn till att Färjestad lyfte från mittenlag till SM-mästare. Med sin fantastiska skridskoåkning rev han upp stora sår i motståndarnas försvar, vilket 14 poäng på 19 slutspelsmatcher vittnar om. Dessutom en av lagets mest tacklingsvillige, vilket även det genererar en hel del Fantasypoäng.

 

HV71

André Peterson, forward, 9,5 mkr

Enorm uppsida, vilket inte minst hans senaste KHL-säsonger vittnar om. I åtta av hans senaste nio år i öst har han tillhört poängtoppen av svenskarna, med flera säsonger över 40 poäng. I fjol spelade han bara 8 matcher och ett stort frågetecken ställs för i vilket skick han kommer hem i. Får den lille teknikern vara skadefri har HV sin offensiva pulsåder här, och kanske kan det vara värt att chansa på 32-åringen med tanke på det relativt låga utgångspriset.

 

OSKARSHAMN

Patrik Karlkvist, forward, 10,5 mkr

Vi har sett det några gånger nu, Hockeyallsvenska poängkungar som kliver in med samma pondus i SHL. Smällde in smått osannolika 26 mål och lika många assist under sin debutsäsong. Med radarpartnern Fredrik Olofsson förlorad till NHL får Karlkvist försöka hitta en ny lekpartner, men å andra sidan – det har han gjort förut. Det var samma snack när speldosan Jonathan Johnson försvann från Modo.

 

LEKSAND

Patrik Zackrisson, center, 10 mkr

Efter två mindre bra säsonger och vad det verkade en dalande formkurva var det kul att se ”Zacke” i vintras. Med nästintill en poäng per match och +21 var den rutinerade centern dalalagets nav, vilket inte minst märktes under hans frånvaro. Medan Zackrisson rehabiliterade sig efter att ha fått lagkamrat Själins skridskoskena i ansiktet radade Leksand upp förluster, och tappade slutligen kontakten med topplagen. 

 

LINKÖPING

Linus Hultström, back, 10 mkr

Är hemma igen efter fem säsonger i Djurgården och de två senaste som poängmakare i KHL. Kommer få en nyckelroll i numerärt överläge, där han har få övermän i SHL. Tungt skott och lika bra som speluppläggare. Söker du en poängspelare på backplats är Hultström din man. 

 

LULEÅ

Juhani Tyrväinen, center, 9,5 mkr

Den tuffa finländaren inleder sin fjärde säsong i norrbottensklubben, som han de senaste åren blivit synonym med. Spelar med stort hjärta och passion, lika bra båda vägarna och hamnar år efter år i den interna poängtoppen. Dessutom stark tekare, vilket kommer visa sig bli en viktig faktor när Fantasypoängen ska fördelas.

 

MALMÖ

Carl Söderberg, center, 10,5 mkr

Tillbaka i fjol efter närmare 10 säsonger i NHL. Växte ju längre säsongen led, och vann till slut den interna poängligan med tio poäng. Även om hemmakära Söderberg börjar komma upp till åren besitter han en verktygslåda få förunnat, och efter inkörningsperioden tror vi att 36-åringen har ännu mer att ge. Lär logga massvis med speltid och med en bättre start i år kommer fjolårets 41 poäng ligga pyrt till.

 

RÖGLE

Adam Tambellini, center, 11 mkr

Ligans bästa spelare och ska du lägga pengarna på en stjärna ska du gå på den skicklige kanadensaren. Har levererat var han än spelat och fjolårssäsongens 24 mål och totalt 43 poäng på 39 matcher är hans hittills bästa i SHL. Med en tävlingssäsong utan OS-spel tror vi att Tambellini kommer övertrumfa den noteringen ytterligare, och får vi gissa har vi här den slutgiltige poängligavinnaren.

 

SKELLEFTEÅ

Jonathan Pudas, back, 11 mkr

SHL:s bäste back i fjol, efter smått osannolika 44 poäng på 42 matcher. Skellefteås dirigent såväl på som utanför isen. Har störts av en skada på försäsongen, men när han väl var tillbaka under lagets senaste CHL-äventyr var det som att tiden hade stått still och han målade direkt. Lär spela i stort sett non stop i numerärt överläge, och med sitt fina skott och passningssinne kommer poängen fortsätta trilla in.

 

TIMRÅ

Jonathan Dahlén, forward, 11 mkr

Trots 22 poäng på 61 matcher för San Jose Sharks fick inte 24-åring nytt kontrakt i NHL. Till Timrås och hela SHL:s stora glädje. Här har vi inte bara en skicklig playmaker och målgörare, här har medelpadingarna också den självklara ledaren som tillsammans med bland annat Lander, Wedin och Hanzl kommer att skapa bra lekstuga i offensiv zon i vinter.

 

VÄXJÖ

Joel Persson, back, 10 mkr

En av ligans bästa backar och ett ständigt hot i numerärt överläge. Har ökat poängskörden för varje säsong, och i fjol snuddade han på magiska 40 poäng efter 8 mål och 31 assist på 50 matcher. Med nya Bengtsson och Cooper lär han inte ha monopol på istiden i powerplay, men å andra sidan har motståndaren fler hot att koncentrera sig på – vilket Persson kan utnyttja.

 

ÖREBRO

Mathias Bromé, forward, 10,5 mkr

Fjolårssäsongen kan inte summeras på annat sätt än i ordalagen succé. Eller vad sägs om 49 poäng på 41 matcher med Davos i NLA, näst intill en poäng per match i VM och en av de bästa offensiva spelarna när Sverige tog sig till bronsmatchen i OS. ”Hemma” i Örebro igen, där han tidigare svarat för 63 poäng på 75 matcher. Söker du en pålitlig poängmakare går du på Bromé.

Sat, 30 Sep 2023,10:10

Hockeynews.se om Fantasyveckan: "Han har inte varit bra"

Henrik Sjöberg, Mattias Ek och Gustav Tägtström är tillbaka med Fantasy SHL-snack inför omgångens sista matcher.
Fri, 29 Sep 2023,20:51

Säsongens All Star Team

Här är spelets hittills bästa femma
Fri, 29 Sep 2023,16:09

Säsongens prisändringar

Vi kollar in de mest prisvärda investeringarna hittills
Fri, 29 Sep 2023,10:38

Islossning för Jonathan Dahlén

Belöning för de som behöll tålamodet med Timrås stjärna
Thu, 28 Sep 2023,15:20

Coachkorten som har spelats inför Matchvecka 3

Många tog sin chans att byta fritt