Sun, 27 Aug 2023,21:18

Här är ligans hetaste juniorer

Ligan kryllar av intressanta unga spelare.
Fantasy SHL har gått igenom trupperna och kartlagt spelarna med mest potential.

 

Frölunda
Otto Stenberg, 18 år, forward
Kommentar:
Lagkapten och poängkung i Småkronorna som bärgade guldet i u18-VM i våras. Till den här säsongen är förväntningarna och förhoppningarna stora på den 18-åriga teknikern, som draftades i första rundan av St. Louis Blues tidigare i somras.

 

Färjestad
Liam Öhgren, 19 år, forward
Kommentar:
Har både storleken, tekniken samt dokumenterad näsa för mål. Som 18-åring hade han stundtals lekstuga i Hockeyallsvenskan och var fullständigt formidabel när det gällde som mest i slutspelet. I rätt roll kan Minnesotas förstarunda snabbt klättra i FBK:s hierarki.

 

HV71
Victor Sjöholm, 20 år, back
Kommentar:
Här har vi något så ovanligt som en odraftad liten lirare, som efter utlåningen till Södertälje kom tillbaka med ett helt annat självförtroende. Bildade tillsammans med Andrae stundtals ett av nykomlingarnas bästa backpar. De tio poängen Sjöholm skrapade ihop under debutsäsongen kan lika gärna dubbleras i vinter.

 

Oskarshamn
Dalibor Dvorský, 18 år, forward
Kommentar:
Har storleken, snabbheten och älskar att bryta sig in på mål. Hade svårt att leverera efter förväntningarna i krisdrabbade AIK, men i rätt roll kan St. Louis Blues förstarunda få en explosiv utveckling i Oskarshamn.

 

Leksand
Felix Unger Sörum, 17 år, forward
Kommentar:
En ung rightare som hellre passar än skjuter själv. Något tunn, men teknisk och med ett välutvecklat spelsinne. Paras han ihop med rätt kedjekompisar, som kan bana vägen, lär poängen börja trilla in för den norska trollkonstnären.

 

Linköping
Filip Bystedt, 19 år, center
Kommentar:
193 centimeter lång och 90 kilo. Efter en stark första riktig SHL-säsong med 20 poäng på 45 matcher är förväntningarna stora på LHC:s centerbjässe. Spelar i hög hastighet, gillar att ta sig in på mål och har en handledare av högsta klass.

 

Luleå
Ludvig Jansson, 19 år, back
Kommentar:
Spännande förvärv som efter en duglig Hockeyallsvensk säsong med SSK fullständigt exploderade under JVM, där den lilla puckskickliga rightarbacken också blev juniorkronornas poängkung.

 

Malmö
Anton Wahlberg, 18 år, forward
Kommentar:
Snabb på skridskorna och ytterst stark på pucken, sin unga ålder till trots. Mer rollspelare än finlirare, men i rätt omgivning har han visat att han även besitter näsa för målet.

 

Modo
Helmer Styr, 18 år, center
Kommentar:
Son till Timråprofilen Pär. Till skillnad från sin far har Helmer också en offensiv uppsida, vilket inte minst fjolårssäsongen vittnar om. Efter närmare 1,5 poäng/match i J20-serien är tanken att 18-åringen med näsa för målet ska ta ytterligare kliv i A-laget.

 

Rögle
Adam Engström, 19 år, back
Kommentar:
Vilken exceptionell utveckling. Från juniorlaget i Djurgården till en ledande roll i Rögle, på mindre än en säsong. I år är tanken att den stora och puckskickliga backen ska få ännu större offensivt utrymme. 

 

Skellefteå
Axel Sandin Pellikka, 18 år, back
Kommentar:
Teknik, spelsinne och ett skott som bör garantera mängder av speltid i numerärt överläge. Efter en stark debutsäsong är förväntningarna stora på 18-åringen som draftades tidigt i första rundan av Detroit. Kan vara sista säsongen vi får njuta av den spelskickliga rightarbacken innan han lämnar för Nordamerika.

 

Timrå
Simon Forsmark, 19 år, back
Kommentar:
Hade en liten brokig säsong ifjol som inleddes i Örebro och som via AIK avslutades i Timrå. Där hann den store och puckskicklige backen med två SHL-matcher. I år är tanken att Carolina-draftade backen på allvar ska etablera sig i SHL.

 

Växjö
Noah Östlund, 19 år, center
Kommentar:
Liten, fortfarande tunn men med ett högt utvecklat spelsinne. Tillhörde en av de mest sevärda lirarna i Hockeyallsvenskan ifjol och förväntningarna är stora i Växjö, där Buffalos förstarunda har all potential att bli en ledande spelare direkt.

 

Örebro
Jonathan Lekkerimäki, 19 år, forward
Kommentar:
Rankades som den mest talangfulla spelaren i Djurgårdens stjärnlag inför fjolårssäsongen, men hade det stundtals tufft att leverera i Hockeyallsvenskan. Har ett högklassigt skott och med en spelskicklig center vid sin sida finns det mycket som talar för att Vancouvers förstarunda ska kunna studsa tillbaka i SHL, och det rejält.

Sat, 30 Sep 2023,10:10

Hockeynews.se om Fantasyveckan: "Han har inte varit bra"

Henrik Sjöberg, Mattias Ek och Gustav Tägtström är tillbaka med Fantasy SHL-snack inför omgångens sista matcher.
Fri, 29 Sep 2023,20:51

Säsongens All Star Team

Här är spelets hittills bästa femma
Fri, 29 Sep 2023,16:09

Säsongens prisändringar

Vi kollar in de mest prisvärda investeringarna hittills
Fri, 29 Sep 2023,10:38

Islossning för Jonathan Dahlén

Belöning för de som behöll tålamodet med Timrås stjärna
Thu, 28 Sep 2023,15:20

Coachkorten som har spelats inför Matchvecka 3

Många tog sin chans att byta fritt