Sun, 27 Aug 2023,21:09

Här är ligans hetaste veteraner

De har inte många år kvar i toppen, men håller fortfarande mycket hög klass.
Här listar Fantasy SHL ligans bästa veteraner.

 

Frölunda
Henrik Tömmernes, 33 år, back
Kommentar:
Tillbaka i SHL efter flera dominanta säsonger i Schweiziska ligan. Var Tre Kronors bästa och mest produktiva back i VM i våras och det är låga odds på att 33-åringen också ska ro hem backarnas poängliga den här säsongen.

 

Färjestad
Magnus Nygren, 33 år, back
Kommentar:
Lämnade SHL som lagkapten och den offensivt bärande spelaren i Färjestad. Efter sex säsonger i Schweiz vänder Nygren hem med en del frågetecken runt omkring sig. Är han fortfarande samma poängspelare som lämnade och hur mycket kommer senaste skadan att påverka? I normal form vet vi vad Nygren kan. 

 

HV71
Anton Strålman, 37 år, back
Kommentar:
16 säsonger och närmare 1000 NHL-matcher på kontot. Det är en meriterad herre som vänder hem till SHL och HV71. Efter en dalande utveckling de senaste åren är det svårt att sia var Strålman står idag. Som bäst vet vi vad han kan producera.

 

Oskarshamn
Hynek Zohorna, 33 år, center
Kommentar:
Får sällan de stora rubrikerna men som andracenter har Hynek gjort ett gott jobb i Oskarshamn, som ifjol äntligen började blicka uppåt i tabellen. Gör alltid sitt jobb och har två säsonger i rad nosat på 30 poäng.

 

Leksand
Patrik Zackrisson, 36 år, forward
Kommentar:
Hade en uppåtgående form och gjorde säsongen 2021/22 sin poängmässigt näst bästa SHL-säsong i karriären. Ifjol flyttades den gamle center ut på en kant och fick inte alls poänggörandet att lossa. Har ”Zacke” mer att ge i år?

 

Linköping
Broc Little, 35 år, forward
Kommentar:
Kom in sent och gjorde till en början stort avtryck. Därefter dalade poänggörandet och en småskadad Little kunde se tillbaka på sin överlägset sämsta SHL-säsong sedan debuten 2012. Hel och en träningssommar senare bör amerikan kunna steppa upp.

 

Luleå
Linus Omark, 36 år, forward
Kommentar:
Hela SHL:s trollkonstnär är tillbaka i ligan efter att ha varit lika dominant i Schweiziska ligan. Förra svängen i Luleå svarade han för 58 poäng, något han har chansen att utmana när han nu är tillbaka med parhästen Andreasson.

 

Malmö
Markus Lauridsen, 32 år (33 år under säsongen), back
Kommentar:
I SHL har poängkurvan dalat, medan han internationellt fortfarande tillhör en av Danmarks offensivt ledande spelare. Har 30 poäng med HV71 som sin hittills poängbästa säsong.

 

Modo
Mikael Ruohomaa, 34 år, center
Kommentar:
Var en av ligans mest framträdande spelare när han värvades till Leksand inför säsongen 2021/22. Ifjol dalade poängmakandet och den kloka centern tappade platsen i powerplay. Med mindre konkurrens i Modo lär Ruohomaa få tid att hitta tillbaka till spelet som en gång gjorde att han tampades i den absoluta poängtoppen.

 

Rögle

Ingen som uppfyller kriterierna som veteran.

 

Skellefteå
Oscar Möller, 34 år, forward

Kommentar: Efter en något dalande form svarade 34-åringen för sin bästa säsong på tio år med 23 mål och en femteplats i den totala poängligan. Under sommaren meddelade klubben att 34-åringen lider av utmattningssyndrom och är sjukskriven på obestämd tid.

 

Timrå
Robin Hanzl, 34 år, center

Kommentar: I ett stjärntätt lag får han inte alltid de största rubrikerna, men frågan är om inte Hanzl är den enskilt viktigaste spelaren sedan klubbens återkomst till SHL? En strålande debutsäsong kröntes med en formidabel insats i nedflyttningskvalet. Hoppas kunna återupprepa den formen i sin tredje säsong hos de rödvita.

 

Växjö
Robert Rosén, 36 år, center

Kommentar: Det går inte särskilt fort men poängen fortsätter trilla in. 36 år ung tillhör Rosén fortfarande en av de ledande offensiva spelarna i ett Växjö som alltid tillhör en av guldkandidaterna. 

 

Örebro
Jhonas Enroth, 35 år, målvakt

Kommentar: Liten men ytterst positionssäker. Gjorde sin sämsta grundseriesäsong sedan han kom till klubben, men steppade upp rejält i slutspelet och bevisade att han fortfarande tillhör toppskiktet bland målvakterna i SHL.

Sat, 30 Sep 2023,10:10

Hockeynews.se om Fantasyveckan: "Han har inte varit bra"

Henrik Sjöberg, Mattias Ek och Gustav Tägtström är tillbaka med Fantasy SHL-snack inför omgångens sista matcher.
Fri, 29 Sep 2023,20:51

Säsongens All Star Team

Här är spelets hittills bästa femma
Fri, 29 Sep 2023,16:09

Säsongens prisändringar

Vi kollar in de mest prisvärda investeringarna hittills
Fri, 29 Sep 2023,10:38

Islossning för Jonathan Dahlén

Belöning för de som behöll tålamodet med Timrås stjärna
Thu, 28 Sep 2023,15:20

Coachkorten som har spelats inför Matchvecka 3

Många tog sin chans att byta fritt