Thu, 15 Dec 2022,13:04

INFÖR MATCHVECKA 10: Stort manfall bland SHL-lagen

Vi är framme vid Matchvecka 10 och nu kommer era coachförmågor att ställas på sin spets. Det råder stort manfall i ligan sedan JVM-spelarna har åkt iväg på samling, samtidigt som flera stjärnor kallats in för att spela Swiss Hockey Games.
Dessutom har vi två matchveckor i rad utan kompletta omgångar. 
Hur löser ni fullt lag? Vi kollar in förutsättningarna! Och kom ihåg - deadline 17:00 idag!

Matchvecka 10 är uppdelad på tre dagar - torsdag, lördag och söndag. Rögle spelar dubbelt medan Brynäs, Linköping och Malmö vilar helt från spel. Det i kombination med att spelare försvunnit till JVM och Swiss Hockey Games leder till att det kan bli väldigt svårt för många att ställa ett fullt lag på benen den här veckan.

Hittills har 13,5% av spelets coacher nyttjat sitt coachkort "Fria Byten", och ni som har kvar det har ju en chans att utan någon kostnad ersätta alla saknade spelare och ställa ett fullt och slagkraftigt lag på banan. En rejäl fördel just den här veckan, men glöm inte att bygga ett lag som även är bra lämpat för kommande matchveckor. Under matchvecka 11 spelas exempelvis bara två matcher, Örebro - Luleå och Frölunda - Brynäs.

Övergångarna
Kalle Kossila, Hardy Häman Aktell och Max Friberg. Dessa spelares framgångar på slutet har inte gått coacherna förbi och de ökar mest just nu, följt av juniorerna Axel Sandin-Pellikka och Victor Sjöholm. Axel, Victor och övriga JVM-spelare har ju dock åkt iväg på JVM nu och beroende på Sveriges framgångar där kan de komma att missa matcher fram till en bit in i januari. 

Hittills har vi inte märkt av någon större köprusch efter Rögle-spelare, som spelar dubbelt. Oskar Stål-Lyrenäs hittas först på 13:e plats av mest köpta. Spelare som Adam Tambellini (10.4 mkr) och Daniel Zaar (8.9) var högt betrodda inför säsongen, men hittas nu till kraftigt rabatterade priser. På Rögles hemsida rapporteras det att William Wallinder och Michael Kapla är frågetecken medan Erlend Lesund, Tony Sund och Adam Engström är iväg på landslagsspel.

Kaptensvalen
Många väljer att sitta permanent med sin dyraste spelare som kapten, men bland de som ökat mest från förra veckan toppar Joel Lassinantti efter sin nolla senast. Därefter hittar vi i tur och ordning Kalle Kossila, Jonathan Dahlén, Lars Johansson och Ryan Lasch på den listan. Växjö och Skellefteå har varit målglada under säsongen och ställs nu mot lag på den nedre halvan, vilket öppnar för potentiella kaptensval. Kanske Oscar Möller som stod för ett hat-trick senast? I Rögle är Oskar Stål-Lyrenäs poängbäst hittills med 102 poäng, före Adam Tambellini (80) och Ludvig Larsson (78). Om laget får träff under matchveckans två matcher kan ett kaptensval från Rögle skjuta ditt lag i höjden.

Svåra beslut väntar inför matchveckan, men vi hoppas att ni fått ytterligare klarhet inför era beslut. Lycka till!
 

Sat, 30 Sep 2023,10:10

Hockeynews.se om Fantasyveckan: "Han har inte varit bra"

Henrik Sjöberg, Mattias Ek och Gustav Tägtström är tillbaka med Fantasy SHL-snack inför omgångens sista matcher.
Fri, 29 Sep 2023,20:51

Säsongens All Star Team

Här är spelets hittills bästa femma
Fri, 29 Sep 2023,16:09

Säsongens prisändringar

Vi kollar in de mest prisvärda investeringarna hittills
Fri, 29 Sep 2023,10:38

Islossning för Jonathan Dahlén

Belöning för de som behöll tålamodet med Timrås stjärna
Thu, 28 Sep 2023,15:20

Coachkorten som har spelats inför Matchvecka 3

Många tog sin chans att byta fritt