Tue, 20 Dec 2022,14:58

INFÖR MATCHVECKA 11: Endast två matcher på schemat

Vi har en speciell matchvecka framför oss med endast två matcher att ta ställning till. Frölunda möter Brynäs och Örebro tar emot Luleå. Det blir således en utmaning bara att få ihop en spelade femma till den här veckan. 
Betala extra för byten eller sitta lugnt i båten? Kanske rädda veckan med ett coachkort? Vi analyserar de olika alternativen.

En matchvecka med endast två matcher skapar en hel del utmaningar, men kan också betyda möjligheter. Den som vill gå för att vinna Veckans Coach och ta plats i historieböckerna, skulle ju exempelvis kunna nyttja något av korten Fria Byten eller Toppa Laget. Med Fria Byten har du chansen att ställa ett lag med 12 spelare på banan, trots att det bara finns fyra klubbar att plocka spelare från. Det skapar en enorm fördel mot övriga lag som kommer att bestå av i genomsnitt tre till fyra aktiva spelare. Genom att spela coachkortet Toppa Laget räcker det med att kunna ställa en femma på isen. De kommer då att samla poäng som om det vore två femmor i och med att poängen dubblas. Sannolikt kommer titeln som Veckans Coach stå mellan de coacher som väljer någon av dessa kort.

Övergångar
Varje extra byte kostar som bekant 10 poäng. Alternativet mot att inte göra dessa byten är ju dock tomma platser i laguppställningen, så varje poäng som de inbytta spelarna tar kan räknas av mot de tio poängen de kostade. Att fylla upp platserna kan vara frestande, men kom ihåg att även ha en plan för Matchvecka 12 där vissa lag spelar tre matcher och andra två. Även om du fyller en plats nu kanske spelaren över kommande två veckor ändå bara spelar tre matcher totalt.

Max Friberg är den spelare som flest önskat sig till jul. Den just nu poängbästa forwarden i spelet är det populäraste köpet hittills inför matchveckan. Jonathan Pudas var tillbaka senast och slog till med 19 poäng direkt, vilket gör honom till den poängbästa backen i spelet och den näst mest köpta spelaren denna vecka. Pudas spelar dock inte i kväll och har bara två matcher nästkommande matchvecka, så viss varning utfärdad. Kalle Kossila, Linus Söderström, Hugo Gustafsson och Oskar Stål-Lyrenäs är andra pipulära köp den här veckan.
Emil Pettersson, Jonathan Dahlén, Leo Carlsson och Julius Honka är spelarna som fått vinka adjö till flest lag

Kaptensvalet
Joel Lassinantti toppar listan strax före Max Friberg som det mest populära kaptensvalet. Trea är Ryan Lasch som inledde säsongen med en prislapp på 11 miljoner, men nu är nere på 9.9 i pris. Kan Ryan hitta tillbaka till formen som gjorde honom till poängkung så sent som förra säsongen? Frölundas Lars Johansson är poängbäst bland målvakter och är i skrivande stund det fjärde mest populära kaptensvalet.

Stort lycka till med den sista matchveckan innan jul. Från och med annandagen kan vi se fram emot en betydligt fylligare vecka!
 

Sat, 30 Sep 2023,10:10

Hockeynews.se om Fantasyveckan: "Han har inte varit bra"

Henrik Sjöberg, Mattias Ek och Gustav Tägtström är tillbaka med Fantasy SHL-snack inför omgångens sista matcher.
Fri, 29 Sep 2023,20:51

Säsongens All Star Team

Här är spelets hittills bästa femma
Fri, 29 Sep 2023,16:09

Säsongens prisändringar

Vi kollar in de mest prisvärda investeringarna hittills
Fri, 29 Sep 2023,10:38

Islossning för Jonathan Dahlén

Belöning för de som behöll tålamodet med Timrås stjärna
Thu, 28 Sep 2023,15:20

Coachkorten som har spelats inför Matchvecka 3

Många tog sin chans att byta fritt