Tue, 29 Nov 2022,12:00

Inför Matchvecka 8: Deadline redan 17:00!

SHL går in i ett intensivt skede och vi har en full Matchvecka 8 att se fram emot.
Kanske vill du nyttja tillfället och spela ett av dina coachkort? Vi analyserar läget inför veckan och kom ihåg - deadline redan klockan 17:00 i kväll!

Växjö och Skellefteå drar igång redan klockan 18:00 i kväll och den udda starttiden gör att deadline för byten och övergångar i Fantasy SHL blir en timme tidigare än normalt. Se till att fixa ditt lag redan efter att du läst dessa rader, så slipper du missa det.

Läge att spela ett Coachkort
Vi har alltså en komplett matchvecka framför oss med fulla omgångar tisdag, torsdag och lördag. Här gäller det att plocka fram fingertoppskänslan för att coacha laget rätt och få ut maximalt resultat. Det kan också vara ett bra tillfälle att spela ett av dina coachkort. Gällande just coachkorten har det inkommit många frågor om vad som händer om man spelar coachkort på en spelare som också är satt som kapten. Svaret är att ingen spelare kan få mer än x2 under en omgång, så sätt kaptenen på en spelare som inte påverkas av coachkortet en sådan vecka.

Coachkorten är kraftfulla och kan ge laget en rejäl skjuts framåt i poängställningen. En strategi kan därför vara att planera flera veckor i förväg vilket kort du vill spela en specifik vecka och värva spelare som passar just det kortet inför den veckan. Kanske vill du samla på dig en stark forwards- eller backsida, alternativt bygga laget runt juniorer eller veteraner. Har du kvar ditt "Fria Byten"-kort har du ju alltid en chans att rensa laget och börja om på nytt efter att kortet är spelat. Nackdelen är ju annars att du kan stå med ett obalanserat lag efteråt om du värvat spelare för att matcha ett specifikt kort en vecka. Har du inte planerat i förväg är utgångstipset att analysera ditt lag som det är idag och sedan välja det kort laget är bäst lämpat för, kanske göra någon ytterligare värvning för att stärka upp effekten av kortet. Du kan alltså inte spela "Fria Byten" och samtidigt ett av de andra korten inför samma vecka.

Övergångarna
Inför Matchvecka 8 leder Victor Sjöholm klungan av de mest köpta spelarna. Victor som var en av HV-spelarna som ökade med 300 000 under förra veckan. Tvåa är Emil Pettersson, det något billigare alternativet från succékedjan med Anton Lander och Jonathan Dahlén. Därefter följer Pontus Johansson, Oskar Stål-Lyrenäs och Alexander Ljungkrantz innan just Dahlén och Lander från Timrå.
Bland de mest sålda hittar vi i tur och ordning Elias Salomonsson, Marco Kasper, Lucas Nordsäter, Marek Hrivik och Theodor Lennström

Kaptensvalet
Med tanke på att alla lag spelar tre matcher kan det vara läge att helt enkelt blicka mot ditt lags dyrare spelare, eller de som levererat högst poängsnitt. Du kan också titta på spelschemat, där vissa lag kanske står inför något större utmaningar än andra. Brynäs, HV71, Oskarshamn, Leksand, Linköping, Skellefteå, Växjö och Örebro spelar alla två av tre matcher på  hemmaplan, om du vill lägga vikt vid det. Det vimlar av formstarka spelare att välja mellan och HÄR hittar du listan på de som plockade flest poäng under förra veckan.

Lycka till med dina val inför Matchvecka 8!
 

Sat, 30 Sep 2023,10:10

Hockeynews.se om Fantasyveckan: "Han har inte varit bra"

Henrik Sjöberg, Mattias Ek och Gustav Tägtström är tillbaka med Fantasy SHL-snack inför omgångens sista matcher.
Fri, 29 Sep 2023,20:51

Säsongens All Star Team

Här är spelets hittills bästa femma
Fri, 29 Sep 2023,16:09

Säsongens prisändringar

Vi kollar in de mest prisvärda investeringarna hittills
Fri, 29 Sep 2023,10:38

Islossning för Jonathan Dahlén

Belöning för de som behöll tålamodet med Timrås stjärna
Thu, 28 Sep 2023,15:20

Coachkorten som har spelats inför Matchvecka 3

Många tog sin chans att byta fritt