Fri, 10 Feb 2023,08:41

Köp, sälj & behåll inför Matchvecka 19

Matchveckan är avslutad och det är dags att blicka framåt mot Matchvecka 19. Här ger vi tips på spelare som det är läge att köpa, sälja och behålla.

📈 Köp – Jusso Riikola, Iko, 8.4 mkr
Oskarshamns mest namnkunniga förvärv inför säsongen, men har fått se sig hamna i skymundan – fram till nu. Sedan Matchvecka 14 har backklippan svarat för fem poäng eller mer och värdet har stigit med närmare en miljon. Söker du en stabil poängback är Riikola din kille.

📉 Sälj – Oskar Stål-Lyrenäs, Rbk, 7.7 mkr
Har överträffat alla slags förväntningar – och hade, framförallt när Rögle var rejält skadedrabbade, en framskjuten roll i både powerplay och i fem-mot-fem, där han ingick i lagets bästa enhet tillsammans med Ludde Larsson och Tambellini. I takt med att spelare återvänt har speltiden minskat och i sin nya omgivning, med Kasper som center, har han inte fått samma stäm. Den senaste matchveckan kammade Oskar noll (!). Läge att byta ut.

➡️ Behåll – Joel Lundqvist, Frö, 8.9 mkr
Om sanningen ska fram har väl inte Joel levererat något uppseendeväckande de senaste veckorna, men vi tror ändock att det är läge att ha is i magen vad gällande Frölundas veteran. Meddelade nyligen att det här är hans sista SHL-säsong, och känner vi veteranen rätt är det bränslet som behövs för att tända till och ge allt återstoden av säsongen. Här finns förbättringspotential.

Mon, 27 Mar 2023,23:07

Årets Assistkung

Patrik Karlkvist i en klass för sig
Mon, 27 Mar 2023,10:31

Årets Boxplaykung

Fyra spelare nådde två mål i numerärt underläge
Thu, 23 Mar 2023,13:59

Årets Skottblockare

Simon Bertilsson stod i vägen flest gånger
Wed, 22 Mar 2023,10:59

Årets Målvakt

Jacob Johansson lade beslag på förstaspaden i Timrå och tog flest poäng av alla
Tue, 21 Mar 2023,13:27

Årets Skottgladaste

Antti Suomela avlossade flest skott på mål