Fri, 08 Dec 2023,10:23

Lista: Sex spelare att hålla på under Matchvecka 12

En målrik amerikan och en förväntad poängback som är absolut iskall.
Här är sex spelare som är heta, iskalla och som du bör hålla ett extra öga på under Matchvecka 12.

Het
Tobias Rieder, forward, Växjö
Pris:
8,9 mkr
Poäng tre senaste: 25
Kommentar: Efter två matchers frånvaro var Rieder tillbaka igår, med besked. Mål, assist och totalt 18 poäng. Faktum är att den tungt NHL-meriterade tysken producerat 25 poäng på de tre senaste matcherna, i paritet med lagkamraterna Kossila och Sylvegård, men finns på marknaden till ett betydligt billigare pris.

Anthony Greco, forward, Linköping
Pris:
8,1 mkr
Poäng tre senaste: 24
Kommentar: Det tog ett tag innan amerikanen skrev på nytt SHL-kontrakt, desto kortare har startsträckan i Linköping varit. Efter åtta matcher har han svarat för fyra mål, varav tre av dessa kommit på de senaste två. Med tanke på att Linköping etablerat sig i toppen kan det här visa sig vara en bra investering för framtiden.

Håll koll på
Dylan Sikura, forward, Skellefteå
Pris:
7,8 mkr
Poäng tre senaste: 16
Kommentar: NHL-meriterad och i den absoluta toppen av AHL:s poängliga, så nyligen som för två säsonger sedan. Förväntningarna var stora på kanadicken, som inledningsvis inte alls fick spelet att stämma. Med nya kedjekompisar och framförallt Andreas Johnsons intåg har dock poängen börjat rulla in och här finns läge att gå in lågt på en spelare som värderades till 9 miljoner i början av spelet.

John Nyberg, back, Linköping
Pris:
6,8 mkr
Poäng tre senaste: 14
Kommentar: Det känns som att vi nämnt halva Linköpings lag vid det här laget, men inte den AHL-meriterade backbjässen Nyberg. Som laget i helhet har 27-åringen överraskat positivt, och nu har även poängen börjat rulla in. Går mot sin poängbästa säsong vilket inte minst visar sig i Fantasy SHL, där han de tre senaste matcherna spelat in 14 poäng. För 6,8 miljoner blir det bra bang for the buck.

Iskall
Lucas Elvenes, forward, Leksand
Pris:
8,4 mkr
Poäng tre senaste: 1
Kommentar: Formligen stekhet för några omgångar sedan, sedan har det tvärvänt. Inga mål, inga assist och mot Linköping gick han minus för andra gången under säsongen. Här kan det finnas anledning att avvakta och eventuellt hugga när priset gått ned ytterligare, för potential – det finns det mycket av hos Elvenes.

Magnus Nygren, back, Färjestad
Pris:
8,2 mkr
Poäng tre senaste: 1
Kommentar: 9 poäng och -8 på 23 matcher, för den Tre Kronor-, NL- och AHL-meriterade backen, som var Färjestads absolut bästa back senast han spelade i klubben. Nygren har haft det tungt i återkomsten till svensk hockey och redan rasat 0,8 miljoner i värde.

Fri, 23 Feb 2024,14:48

Juniorerna delar ledartröjan

Har ökat mest i pris den här säsongen
Fri, 23 Feb 2024,10:55

En av spelets minst ägda inledde veckan bäst

Allard poängbäst igår - men ägs av endast 0,09 procent av coacherna
Fri, 23 Feb 2024,08:10

De 20 vanligaste övergångarna inför Matchvecka 21

Frölundas dynamiska duo toppar lista efter lista.
Thu, 22 Feb 2024,13:53

De fem hetaste spelarna inför Matchvecka 21

Två centrar och duon från Frölunda fortsätter att dominera.
Thu, 22 Feb 2024,12:06

Alla förutsättningar inför Matchvecka 21

Ta vara på "Sista chansen" för att tävla om fina priser säsongen ut!