Mon, 26 Sep 2022,18:49

Luleåprofilens genidrag i Fantasy SHL

Han har stått på H-läktaren sedan början av 90-talet och var ordförande i LuleåFans mellan åren 2014-2019.
När supporterlegendaren Stefan Baudin tog ut sitt lag i Fantasy SHL valde han, något oväntat, att ta ut en hel femma som inte tycks gilla Luleås fans.
 - De har sagt att vi har landets vidrigaste fans, så varje gång de gör något bra på isen gynnar de ett av dessa "vidriga fans". Schack matt grabbar, skojar han.

Den som följer Luleå Hockey har förmodligen redan koll på Stefan, annars hittas han bland annat på Twitter via @StefanBaudin. Där blandas tweets om Luleå Hockey med kosttips som framförallt består av mazariner och kebabpizza med extra orientdressing. Ett uttryck han ofta använder, och enligt egen utsago är upphovsman till, är "Alla ska...".
 - ALLA SKA SPELA FANTASY SHL. Nej, skämt åsido. Men en anledning till att vara med är att det är helt gratis, så att till och med supportrar söder om elprisområde 1 har råd, konstaterar han.

Stefans lag heter Hoo-ligan, en hyllning till den supportergruppering inom LuleåFans som bildades för drygt 15 år sedan. Se Stefans lag och kommentarer till truppbygget här nedan.

MÅLVAKT
Mantas Armalis, 5,0 mkr
Kommentar: Jag hade inte råd med Lassinantti men Armalis var med och spelade ned Djurgården i Allsvenskan och höll nollan mot Skellefteå så honom gillar vi.

FÖRSTAFEMMAN
Back: Julius Honka, 8 mkr
Back: Thomas Schemitsch, 6,5 mkr
Forward: Isac Brännström, 8,5 mkr
Center: Hannes Björninen, 9,0 mkr
Forward: Einar Emanuelsson, 6,0 mkr

Kommentar: Domarna har lovat krafttag mot filmningar denna säsong så till exempel Lasch, Everberg och Rödin går bort. Jag låter hjärtat styra i övrigt och Brännström, seriens mest underskattade spelare, blir kapten. Givna är även Honka och Einar som är två målmaskiner. Egentligen. Sedan fick jag inte ta fler Luleå-spelare så jag tar Björninen för han har ett roligt namn och skön mustasch. Thomas Schemitsch vet jag inget om men han har ett mäktigt namn och bör få mycket speltid som ny import i ett uselt lag.

ANDRAFEMMAN
Back: Jonas Junland, 9,5 mkr
Back: Oskar Nilsson, 8,0 mkr
Forward: Jonas Engström, 7,0 mkr
Center: Victor Ejdsell, 8,0 mkr
Forward: Glenn Gustafsson, 8,0 mkr

Kommentar: Till skillnad från förstafemman så väljs inte dessa spelare av omsorg. Junland, Engström, Ejdsell och Glenn svarade alla i en enkät att Luleå har de vidrigaste fansen i SHL. Inte för att vi tar det som någonting annat än en komplimang men nu får dessa spela med vetskapen om att varje bra sak de gör på isen gynnar ett av dessa ”vidriga fans”. Schack matt grabbar. Som femte spelare utifrån och efter samma logik så tänkte jag ta Jonathan Pudas men han var för dyr så jag fick nöja mig med Oskar Nilsson. Det ska svida för Oskar när han gör poäng.

BÄNKEN
Målvakt: David Rautio, 5,5 mkr
Back: Elias Sjöström, 4,0 mkr
Center: Leo Carlsson, 4,0 mkr
Forward: Oliver Johansson, 4,0 mkr

Kommentar: Reservmålvakt blir Rautio för att jag gillar Rautio, trots att han höll kvar LHC i SHL. Plånboken styrde övriga val. Sjöström är billigast möjligt men gjorde mycket poäng i J20. Carlsson är också billigast möjligt men har i skrivande stund gjort 1 mål på 2 matcher och slutar på imponerande 26 mål med det snittet. Ett riktigt fynd. Johansson är även han billigast möjligt men han kanske får spela med någon av superstjärnorna i Real Timrå och då kommer poängen flöda in av sig självt.

Fri, 08 Dec 2023,10:23

Lista: Sex spelare att hålla på under Matchvecka 12

En målrik amerikan och en förväntad poängback som är absolut iskall. Här är sex spelare som är heta, iskalla och som du bör hålla ett extra öga på under Matchvecka 12.
Thu, 07 Dec 2023,13:56

Frånvarolistan: 80 spelare saknades senast

Erik Gustafsson, Adam Ollas Mattsson och André Petersson. På frånvarolistan inför Matchvecka 12 märks ett flertal stjärnor – som dessutom ägs av en stor del av Fantasy SHL:s coacher.
Thu, 07 Dec 2023,12:28

Alla förutsättningar inför Matchvecka 12

Häng med oss på Livechatten i kväll för det senaste inför deadline!
Thu, 07 Dec 2023,09:20

Lista: De 20 hetaste spelarna inför Matchvecka 12

Timrås förstakedja med Lander, Hållander och Pettersson har vaknat. När vi listar de hetaste lirarna inför Matchvecka 12 så återfinns alla tre bland de 20 bästa, med Anton Lander och Filip Hållander i absolut topp.
Wed, 06 Dec 2023,17:19

Poäng, priser och ägandeprocent inför Matchvecka 12

Idag presenterades Sveriges trupp till JVM, vilket kommer skapa en del luckor i de olika fantasylagen framöver. Därför kan det vara läge att kolla in spelarlistan för att scouta efter ersättare.