Mon, 31 Oct 2022,15:35

Matchvecka 4: Spelarna som steg och föll i pris

Under Matchvecka 4 skedde de första prisändringarna i Fantasy SHL. 
Av 126 spelare som ökade i värde steg 61 av dem med 200 000, medan 99 spelare sjöng i värde, varav 40 med 200 000.
Det innebär nya förutsättningar inför Matchvecka 5. Fyndar du på rean eller satsar du på de formstarka?

De som satt med investeringar i Timrå-spelare under Matchvecka 4 fick bra utdelning i såväl poäng som i värdeökningar. Högt prissatta spelare som Anton Lander och Jonathan Dahlén gick båda från 11 till 11,2 miljoner kronor, liksom flera av de lägre prissatta spelarna i laget. Nu väntar dessutom en matchvecka med tre nya matcher för Timrå, vilket kan leda till fortsatt poängfest från de rödvita.

Bland övriga värderaketer märks flera av de talanger som visat framfötterna tidigt under säsongen, som Leo Carlssson, Elias Salomonsson, Alexander Ljungkrantz med flera. Om du kikar mot att spela coachkortet "Juniorer", som ger dubbla poäng för alla spelare under 21 år kan det här vara namn att fylla ditt lag med för att maximera effekten av kortet. I den något högre prisklassen blev även erfarna spelare som Marek Hrivik, Joel Lundqvist, Philip Holm med flera belönade med prisökningen på 200 000.

Av de spelare som minskat med 200 000 hittar vi bland annat stjärnor som Johan Larsson, Daniel Zaar, Linus Hultström, Oscar Möller och Pär Lindholm. Kanske kan värdeminskingen på dessa innebära fyndpriser framöver?

Så här fungerar prisförändringarna
✔️ Priset baseras på vad spelaren presterat under de senaste matcherna i förhållande till hans pris. Högre värderade spelare behöver samla mer poäng för en positiv prisförändring än en lägre värderad spelare. Detsamma gäller prissänkningar, där en högre värderad spelare har högre krav på sig än en lägre värderad för att undvika prisfall.
✔️  Priserna kan förändras från match till match, du kan till och med se en spelare gå upp och ned under en och samma matchvecka. Senaste matchen är extra viktig i bedömningen av pris.
✔️ Spelare som uteblir från match på grund av skada, avstängning eller annan anledning påverkas inte av prisförändringar. När han är tillbaka räknas hans senaste match ihop med de han gjorde innan hans frånvaro. 

Mon, 27 Mar 2023,23:07

Årets Assistkung

Patrik Karlkvist i en klass för sig
Mon, 27 Mar 2023,10:31

Årets Boxplaykung

Fyra spelare nådde två mål i numerärt underläge
Thu, 23 Mar 2023,13:59

Årets Skottblockare

Simon Bertilsson stod i vägen flest gånger
Wed, 22 Mar 2023,10:59

Årets Målvakt

Jacob Johansson lade beslag på förstaspaden i Timrå och tog flest poäng av alla
Tue, 21 Mar 2023,13:27

Årets Skottgladaste

Antti Suomela avlossade flest skott på mål