Wed, 15 Mar 2023,13:19

Möt mästaren av Fantasy SHL

Han gick från ett ljummet hockeyintresse inför hockeysäsongen till att bli mer och mer inbiten för varje omgång. Till slut stod han som segrare i den allra första upplagan av Fantasy SHL. Nu väntar en NHL-resa för Otto Brännström och hans flickvän. 
 - Intresset stegrades hela tiden och det var kul men nervöst att följa matcherna mot slutet av säsongen, säger mästarcoachen innan han hugger in på segertårtan.

Otto Brännström bor och jobbar i Skellefteå och under tisdagseftermiddagen dök han upp på Fantasy SHL-kontoret för en pratstund. Vi var naturligtvis oerhört spända på att träffa landets just nu kanske ledande hockeyexpert. 
 - Jag är egentligen ingen hockeyexpert, eller rättare sagt var jag inte det inför säsongen i alla fall, konstaterar Otto och berättar om sin speciella resa. 
- Jag jobbar på Northvolt och arbetslaget hade dragit ihop en liga. Tidigare brukade jag mest följa hockeyn genom att kolla resultat och tabeller, men Fantasy SHL såg roligt ut och jag hakade på. Efter första veckan var jag i ledning bland jobbarkompisarna och sedan fortsatte det att gå bra, så då ökade intresset hela tiden.
- I början av säsongen hade jag bara koll på en handfull spelare i ligan, men numera har jag koll på de flesta, säger Otto.

När han väl gick upp i ledning i Årets Coach släppte han aldrig taget. Inför sista omgången hade han en ledning på 66 poäng. 
- Det var kul att alla hade så olika lag med olika kaptener på slutet, men de som låg strax under mig hade lite otur med utdelningen.

Så vad låg egentligen bakom den framgångsrika fantasysäsongen för Otto?
- Jag hade bra flyt med både kaptener och coachkort under hela säsongen. Antti Suomela spelade en avgörande roll under de sista veckorna. Sedan har målvaktsvalen fallit väl ut i stort sett varje vecka, där Mantas Armalis och Linus Söderström har turats om. Joey LaLeggia, Kalle Kossila och Oskar Stål Lyrenäs var också spelare som jag lyckades äga under tider när de gjorde som mest poäng.

Vad tycker du annars om spelet efter första säsongen? Vad vill du se mer av i framtiden?
 - Jag tycker det har varit kul att analysera då det finns många faktorer att väga in för att nå bästa möjliga resultat. I framtiden hade det varit kul om det gick att interagera mer mellan coacher och kompisar i spelet. Vi har pratat fantasy nästan varje dag på jobbet nu, men det hade varit kul att få meddelanden i spelet. 

Den feedbacken tar vi till oss och vi kan lova en rad nyheter till kommande fantasysäsong. Snart börjar slutspel och kvalspel och när vi ändå har hockeyexperten med oss måste vi ju passa på att fråga - vilka vinner guld och vilka åker ur?
 - Skellefteå slår Växjö i finalen och i kvalmötet tror jag på Brynäs. Malmö har visserligen kommit igång på slutet, men känns lite tunna. 

Som belöning för segern i Årets Coach vinner Otto en resa för två till New York, inklusive NHL-biljetter till New York Rangers. Det var inget tvivel om vem som skulle få åka med på resan. 
 - Kompisen på jobbet hade nog hoppats att det skulle bli honom, men det blir att resa dit med flickvännen. Vi har inte varit i USA tidigare så det ska bli väldigt spännande! 

Vi önskar dem lycka till på resan och vill samtidigt passa på att tacka alla som deltagit i Fantasy SHL under den första säsongen. Till hösten kommer vi att presentera en ny version av spelet och då hoppas vi att ni hänger med oss på en ny spännande resa. Kanske kan du likt Otto gå från ett ljummet hockeyintresse till att hänga med i varje match, och kanske rent av gå och vinna hela kalaset? Det är ju uppenbarligen möjligt!
 

Sat, 30 Sep 2023,10:10

Hockeynews.se om Fantasyveckan: "Han har inte varit bra"

Henrik Sjöberg, Mattias Ek och Gustav Tägtström är tillbaka med Fantasy SHL-snack inför omgångens sista matcher.
Fri, 29 Sep 2023,20:51

Säsongens All Star Team

Här är spelets hittills bästa femma
Fri, 29 Sep 2023,16:09

Säsongens prisändringar

Vi kollar in de mest prisvärda investeringarna hittills
Fri, 29 Sep 2023,10:38

Islossning för Jonathan Dahlén

Belöning för de som behöll tålamodet med Timrås stjärna
Thu, 28 Sep 2023,15:20

Coachkorten som har spelats inför Matchvecka 3

Många tog sin chans att byta fritt