Thu, 14 Sep 2023,15:17

Äntligen premiär!

Vi har räknat ned dagarna och nu återstår bara timmar innan deadline för Fantasy SHL och nedsläpp för ny hockeysäsong.
Har du tagit ut ett komplett lag av 15 spelare?
Har du satt din kapten?
Här går vi igenom förutsättningarna för Matchvecka 1.

I kväll klockan 18:00 är det deadline för Matchvecka 1. Det går bra att skapa lag även efter deadline, men då kommer ditt lag inte att kunna räkna in poäng förrän i Matchvecka 2 som alltså är omgång 3 i SHL. Med det sagt, se till att ditt lag är komplett innan 18:00 i kväll så är du med från start.

Nytt för den här säsongen är att Fantasy SHL startar redan från omgång 1 i SHL. Det gör det mer spännande och ovisst, då fantasylagen lär skilja sig åt mer under de första omgångarna. Det har spelats en försäsong och några lag har varit inblandade i Champions Hockey League, som kan ge en fingervisning om var lag och spelare står. Det kan vara värt att kolla matcherna som spelats för att ta reda på vilka juniorer som fått speltid, hur lagens kedjor sett ut och vilka målvakter som verkar heta.

Spelschemat
Matchvecka 1 innehåller en dubbelomgång och det viktigaste att vara uppmärksam på är att HV71 och MoDo inte spelar under lördagens omgång utan den matchen spelas i stället under Matchvecka 3. Om du vill plocka med spelare från dessa klubbar kan det ju vara en möjlighet att placera dem på bänken i Matchvecka 1 och sedan ha dem redo för kommande matchveckor.

Det finns många sätt att planera sitt lagbygge efter spelschemat. Det går att kolla kortsiktigt på de första omgångarna eller sätta ett lag som är tänkt att fungera över ett längre tidsspann. Ju fler veckor du planerar efter, desto mer ökar risken att det händer saker på vägen som tvingar dig att överge din ursprungliga plan. Skador, avstängningar, spelare som inte levererar och som du behöver sälja av innan de tappar i pris. Eller andra spelare som inleder säsongen så bra att du bara måste köpa dem innan de blivit för dyra.

Coachkort
Varje lag har sex olika coachkort att spela under säsongen och fem av dem finns tillgängliga redan från första matchveckan. Fria Byten görs tillgängligt till Matchvecka 2. 

En strategi du kan satsa på med ditt startlag är att anpassa truppen för att passa någon av dessa coachkort. Ett veteranlag? Ett juniorlag? Starkt viktat mot forwardssidan, backsidan eller mot en riktigt stark förstafemma? På det sättet kan du spela ett kort tidigt och (om du vill) balansera upp laget genom att spela “Fria Byten” kort därefter. Det kan ge ditt lag luft under vingarna tidigt.

Kaptensvalet
När ditt lag är komplett och du har valt ut dina två femmor och din startmålvakt återstår valet av kapten. Här får fingertoppskänslan avgöra. Vill du sticka ut i ditt kaptensval eller väljer du någon av de mest populära valen? De mest valda kaptenerna är i skrivande stund Patrik Karlkvist följd av i tur och ordning Linus Omark, Jonathan Dahlén, Henrik Tömmernes och Jonathan Pudas. Är du modig och väljer någon annan än dessa kan du mest troligt se fram emot en spännande första matchvecka som slutar antingen med fågel eller fisk.

Tipsa kompisen!
Fantasy SHL har redan satt nytt rekord i antal registrerade lag och vi ser fram emot en spännande säsong tillsammans med er. Har du en kompis, arbetskamrat eller familjemedlem som ännu inte hunnit registrera sitt lag, tipsa dem om att göra det innan klockan 18:00 i kväll.

Stort lycka till med besluten och din säsong i Fantasy SHL!
 

Sat, 30 Sep 2023,10:10

Hockeynews.se om Fantasyveckan: "Han har inte varit bra"

Henrik Sjöberg, Mattias Ek och Gustav Tägtström är tillbaka med Fantasy SHL-snack inför omgångens sista matcher.
Fri, 29 Sep 2023,20:51

Säsongens All Star Team

Här är spelets hittills bästa femma
Fri, 29 Sep 2023,16:09

Säsongens prisändringar

Vi kollar in de mest prisvärda investeringarna hittills
Fri, 29 Sep 2023,10:38

Islossning för Jonathan Dahlén

Belöning för de som behöll tålamodet med Timrås stjärna
Thu, 28 Sep 2023,15:20

Coachkorten som har spelats inför Matchvecka 3

Många tog sin chans att byta fritt