Tue, 26 Sep 2023,12:30

Nu höjs temperaturen i Fantasy SHL

Det är dags för säsongens första tisdagsdeadline - och nu skruvas temperaturen upp. 
Fyra lag har trippelomgång, vilket ökar spänningen inför dina värvningar och kaptensval.
Här ger vi dig allt du behöver veta inför Matchvecka 3.

Efter en mjukstart med dubbla SHL-omgångar de första två matchveckorna skruvas nivån upp något inför Matchvecka 3. Dels är prisändringarna igång och dels spelar fyra av lagen en match mer än övriga. Vi ser fortsatt en stark tillströmning av nya lag i Fantasy SHL där siffran nu närmar sig 30 000, vilket vi tycker är jättekul. För dig som är ny här rekommenderar vi att läsa igenom några av nyheterna som publicerats tidigare. Där finns gott om tips på både spelare och strategier att använda dig av i din fantasysatsning.

Spelschemat
Matchvecka 3 inleds i kväll med matcherna MoDo - HV71 och Frölunda - Linköping. Dessa fyra lag spelar alltså tre matcher, jämfört med övriga som endast spelar torsdag och lördag. Här ställs du inför beslutet om det är värt att kosta på dig något extra byte för att få så många spelare som möjligt i spel från nämnda lag, eller om du hellre vill sitta lugnt i båten. Utöver ditt gratis byte kostar ju varje extra byte 10 poäng från din totala poängsumma, men det kan det vara värt - speciellt om den du plockar in ska användas som kapten eller till ett coachkort.

Förutom att Frölunda och MoDo har tre matcher spelar de även två av dem på hemmaplan, medan HV71 och Linköping spelar samtliga tre på bortaplan. Bland lagen som kliver in i matchveckan från och med torsdag hittar vi två hemmamatcher för Färjestad, Luleå och Örebro, medan Linköping, Timrå och Rögle spelar dubbelt på bortaplan.

De mest köpta spelarna
Johan Södergran gjorde bästa möjliga reklam för sig under förra veckan där han slog till med ett hattrick. Inför den här veckan är han den mest köpta spelaren och det återstår att se om han kan leva upp till de nya förväntningarna med ett pris och en ägarprocent som stiger. Johan har också tre matcher den här veckan, vilket ökar argumenten att ta in honom. 

På andra plats hittar vi Magnus Pääjärvi som, tillsammans med Robin Hanzl, är den som stuckit ut i Timrå under inledningen. Om Magnus fortsätter i den stilen är 7,2 mkr ett bra pris för den som väljer att investera tidigt. 

Jonathan Lekkerimäki var spelets mest valda spelare inför säsongen och efter 23 poäng på de inledande fyra matcherna fortsätter han att öka. Han hittas nu i 14 000 lag, alltså nästan hälften av lagen. 

Joakim Nygård, Axel Sandin-Pellika, Jesper Pettersson och Isac Heens följer därefter på listan över de mest köpta spelarna inför Matchvecka 3.

Kaptensvalet
Med fyra lag som spelar en extra match blir det lockande att kolla mot de största stjärnorna och mest formstarka spelarna i de lagen. 

I Frölunda finns ett gäng högt värderade spelare, men det är faktiskt backen Christian Folin (8,1 mkr) som toppar internt med 25 fantasypoäng, före forwarden Carl Klingberg på 24 och backen Linus Högberg på 22. Här finns annars många spelare med stor potential, som Henrik Tömmernes, Malte Strömwall, Max Friberg, Jari Innala och Lars Johansson

I MoDo toppar Johan Södergran på 30 poäng före Sam Vigneault på 29, spelare som kostar 5,1 respektive 6,6 miljoner. Har vi någon djärv coach som sätter kaptenskronan på någon av dem?

André Pettersson är den stora stjärnan och den mest valda kaptenen från HV71, men det är Henrik Borgström (8,6 mkr) som toppar den interna statistiken med 30 inspelade fantasypoäng, före backarna Bobby Nardella och Anton Strålman på 23. 

I Linköping leder backen Jesper Pettersson (6,2 mkr) den interna statistiken på 26 fantasypoäng och ser ut som ett prisvärt köp, men kanske vore ett alltför vågat kaptensval. Som potentiella kaptensalternativ finns annars Ty Rattie som fått en bra start på säsongen med 25 poäng och målvakten Marcus Högberg, 22 poäng, som brukar ges mycket speltid i Linköpingskassen.

Även om det alltid lockar att välja en kapten från lagen som spelar flest matcher, behöver du inte stirra dig blind på det. Om du har investerat tungt i någon av ligans största stjärnor kan det vara nog så bra att sätta kaptenskronan där. 

Följ poängen live!
Vi önskar er lycka till med besluten och glöm inte att följa poängen live under matchkvällarna. Under sidan för Resultat/Poäng får du reptilsnabba uppdateringar så fort något nytt har rapporterats in från någon av SHL-arenorna ute i landet. 

Fri, 08 Dec 2023,10:23

Lista: Sex spelare att hålla på under Matchvecka 12

En målrik amerikan och en förväntad poängback som är absolut iskall. Här är sex spelare som är heta, iskalla och som du bör hålla ett extra öga på under Matchvecka 12.
Thu, 07 Dec 2023,13:56

Frånvarolistan: 80 spelare saknades senast

Erik Gustafsson, Adam Ollas Mattsson och André Petersson. På frånvarolistan inför Matchvecka 12 märks ett flertal stjärnor – som dessutom ägs av en stor del av Fantasy SHL:s coacher.
Thu, 07 Dec 2023,12:28

Alla förutsättningar inför Matchvecka 12

Häng med oss på Livechatten i kväll för det senaste inför deadline!
Thu, 07 Dec 2023,09:20

Lista: De 20 hetaste spelarna inför Matchvecka 12

Timrås förstakedja med Lander, Hållander och Pettersson har vaknat. När vi listar de hetaste lirarna inför Matchvecka 12 så återfinns alla tre bland de 20 bästa, med Anton Lander och Filip Hållander i absolut topp.
Wed, 06 Dec 2023,17:19

Poäng, priser och ägandeprocent inför Matchvecka 12

Idag presenterades Sveriges trupp till JVM, vilket kommer skapa en del luckor i de olika fantasylagen framöver. Därför kan det vara läge att kolla in spelarlistan för att scouta efter ersättare.