Tue, 15 Nov 2022,10:42

Spelarna som ökat mest i pris

Igår uppmärksammade vi spelarna som tappat i pris och kan handlas till fyndpriser. Idag kollar vi in spelarna som stigit i pris snabbare än kaffet den här hösten. Kommer de att fortsätta sin resa upp eller är det för sent att kliva på?

Om dina spelare levererar på planen blir du snabbt belönad, inte bara med poängen utan även genom prisökningar. Potentiellt kan en spelare stiga med hela 300 000 under en och samma vecka under förutsättning att spelaren har tre matcher och presterar över förväntan i dessa. 

Ligans prisraket
Den som varit mest lyckosam hittills är Linköpings Christoffer Ehn, som inledde säsongen på 7,5 miljoner i pris. Efter jämna och bra prestationer har han stadigt ökat med 100 000 omgång för omgång och är den enda i ligan som stigit med 500 000 sedan starten. Kommer det att hålla i sig för Christoffer?

Spelarna som ökat med 400 000
Här hittar vi sammanlagt 20 spelare. Jacob Johansson, Victor Ejdsell och Ahti Oksanen är de tre med mest poäng av dessa. Här finns också ett gäng backar från silvernivån, som Brian Cooper, Miika Koivisto och Tim Erixon, samt en rad med spelare från klubbarnas talangfabriker. Leo Carlsson, Oscar Lawner, Filip Bystedt, Arvid Costmar, Axel Bergkvist, Victor Stjernborg och Elias Salomonsson för att nämna några.

Spelarna som ökat med 300 000
I poängtoppen bland dessa hittar vi i tur och ordning Oskar Lang, Oskar Stål Lyrenäs, Joel Lundqvist, Antti Suomela och John Quenneville. Även här ser vi ett gäng med talanger på väg upp efter att ha tagit starka kliv jämfört med fjolårssäsongen.

Spelarna som ökat med 200 000
I poängtoppen för den här kategorin finns Oscar Engsund och Joel Lassinantti från Luleå följda av Jiri Smejkal, Marek Hrivík, Julius Honka och Anton Lindholm. 

Spelarna som ökat med 100 000
Anton Lander leder ligan i poäng just nu och det innebär att hans höga värde har stigit med ytterligare 100 000. Hans prislapp på 11,1 miljoner kronor gör honom därmed till den dyraste spelaren i ligan just nu. Övriga i poängtoppen från den här kategorin spelare utgörs av Theodor Lennström, Isac Brännström, Juhani Tyrväinen och Patrik Karlkvist.

Så hur ska man egentligen resonera, finns det fortfarande värde i att kliva på dessa spelare eller är det mer värt att leta i fyndhörnan? En faktor att ha i åtanke är att spelare som stiger i pris har bra prestationer bakom sig och därmed poäng i bagaget som kan fungera som en buffert mot prissänkningar och för ytterligare prisökningar. Nackdelen är att spelare som stigit i pris får ökade förväntningar på sin poängproduktion för att fortsätta öka, medan spelare som sjunker får lägre krav på sig för att kunna studsa tillbaka igen. 

Den som hanterar spelarmarknaden bäst under säsongen kommer att se sitt namn i topp bland ligorna. Hur resonerar du?
 

Sat, 30 Sep 2023,10:10

Hockeynews.se om Fantasyveckan: "Han har inte varit bra"

Henrik Sjöberg, Mattias Ek och Gustav Tägtström är tillbaka med Fantasy SHL-snack inför omgångens sista matcher.
Fri, 29 Sep 2023,20:51

Säsongens All Star Team

Här är spelets hittills bästa femma
Fri, 29 Sep 2023,16:09

Säsongens prisändringar

Vi kollar in de mest prisvärda investeringarna hittills
Fri, 29 Sep 2023,10:38

Islossning för Jonathan Dahlén

Belöning för de som behöll tålamodet med Timrås stjärna
Thu, 28 Sep 2023,15:20

Coachkorten som har spelats inför Matchvecka 3

Många tog sin chans att byta fritt