Fri, 08 Sep 2023,00:48

Spelets mest populära

Är du osäker på vilka spelare du ska fylla ut ditt lag med? Då kan det vara en smart lösning att ta rygg på alla andra coacher i spelet. 
Här är spelets mest valda spelare hittills, uppdelade i två femmor och två målvakter.

Det är just nu sex dagar kvar till första deadline i Fantasy SHL och det börjar utkristallisera sig vilka spelare som flest sätter sitt förtroende till inledningsvis. För dig som inte spelat tidigare och som inte har tid att läsa på kan det vara smart att bygga ditt lag runt några av de mest populära valen. Det bör ge en trygg start på säsongen och ger dig också chansen att komma in i spelet utan att tappa mark tidigt. 

För dig som hellre föredrar att sticka ut kan det här i stället vara en lista av spelare att undvika. Då ökar risken, men belöningen blir desto större och framförallt kittlar det lite extra att sitta på ett gäng spelare du är relativt ensam om i spelet.

Vi har kollat närmare på de mest valda spelarna just nu och delat upp dem i en förstafemma (mest valda) samt en andrafemma (näst mest valda). Vilka av dessa har du i ditt lag?

FÖRSTAFEMMAN

Jonathan Lekkerimäki, fw
Pris: 5,0 mkr
Vald av: 35%
Kommentar: En av tre från den unga forwardstrion som lämnat Djurgården för SHL inför säsongen. Ingen stor poängmakare på A-lagsnivå än, men till det priset ser Jonathan ut som ett bra val.

Zeb Forsfjäll, c
Pris: 4,5 mkr
Vald av: 23%
Kommentar: Skellefteå är kända för att ge sina talanger chansen. 18-årige Zeb är en centertalang utöver det vanliga och kan få chansen i inledningen av säsongen.

Patrik Karlkvist, fw
Pris: 10,5 mkr
Vald av: 26%
Kommentar: Det trygga valet och ett kaptensalternativ att luta sig mot. Av spelarna som är kvar i ligan är han den som samlade flest poäng under fjolårssäsongen.

Anton Johansson, b
Pris: 4,5 mkr
Vald av: 30%
Kommentar: 19-åringen gjorde 21 framträdanden i fjol och kan slå sig in på allvar i år. Har fått speltid på försäsongen och bildat backpar med Anton Lindholm. 

Jonathan Pudas, b
Pris: 10,0 mkr
Vald av: 29%
Kommentar: Den hårdskjutande publikfavoriten är navet i Skellefteås power play och Canelloni Macaroni lär spelas i högtalarna både en och två gånger under vintern. Numera kapten i Skellefteå och ett fullgott kaptensalternativ även i Fantasy SHL.

Jesper Myhrenberg, mv
Pris: 5,0 mkr
Vald av: 28%
Kommentar: Fick bara 12 matcher i Linköping under förra säsongen, men gjorde en stark lånesejour i Djurgården. Har Marcus Högberg framför sig, men om inte annat är han en billig backupmålis i Fantasy SHL.

ANDRAFEMMAN

Liam Öhgren, f
Pris: 5,5 mkr
Vald av: 20%
Kommentar: Nästa forwardstalang från Djurgården till SHL. Gjorde 20 poäng på 36 matcher i Hockeyallsvenskan i fjol och har en lockande prislapp i Fantasy SHL.

Noah Östlund, c
Pris: 6,0 mkr
Vald av: 15%
Kommmentar: Den tredje och dyraste från Djurgårdens forwardsfabrik. Efter att ha draftats som nummer 16 av Buffalo förra våren levererade han 26 poäng på 37 matcher i Hockeyallsvenskan. Nu är han redo att ta nästa kliv.

Jonathan Dahlén, f
Pris: 10,0 mkr
Vald av: 19%
Kommentar: Den tredje bästa poängplockaren av de som är kvar sedan förra säsongen. Jonathans pris har rabatterats med en miljon sedan starten av förra säsongen vilket kan öppna för att det finns en stor uppsida hos Timrås forwardsstjärna. 

Axel Sandin-Pelikka, b
Pris: 6,0 mkr
Vald av: 24%
Kommentar: Dök upp under förra säsongen och tog för sig som vi sett få 17-åriga backar göra. Nu ett år äldre och har goda möjligheter att ta en framskjuten roll som offensiv back, trots stor konkurrens bland Skellefteås övriga backar.

Henrik Tömmernes, b
Pris: 11,0 mkr
Vald av: 18%
Kommentar: Dyrast i spelet tillsammans med Omark, men det kan vara värt att slanta upp miljonerna för att ha en av Europas bästa offensiva backar i sitt fantasylag. Frölundas inledande schema är en extra plusfaktor.

Carl Lindbom, mv
Pris: 6,5 mkr
Vald av: 21%
Kommentar: Ny från Djurgården och mycket talar för att 20-åringen kommer att få en hel del speltid under sin debutsäsong i SHL. Tar han förstaspaden i Färjestad är han ett mycket prisvärt alternativ till 6,5 mkr. 

Sat, 30 Sep 2023,10:10

Hockeynews.se om Fantasyveckan: "Han har inte varit bra"

Henrik Sjöberg, Mattias Ek och Gustav Tägtström är tillbaka med Fantasy SHL-snack inför omgångens sista matcher.
Fri, 29 Sep 2023,20:51

Säsongens All Star Team

Här är spelets hittills bästa femma
Fri, 29 Sep 2023,16:09

Säsongens prisändringar

Vi kollar in de mest prisvärda investeringarna hittills
Fri, 29 Sep 2023,10:38

Islossning för Jonathan Dahlén

Belöning för de som behöll tålamodet med Timrås stjärna
Thu, 28 Sep 2023,15:20

Coachkorten som har spelats inför Matchvecka 3

Många tog sin chans att byta fritt