Thu, 08 Feb 2024,16:42

Vi synar topp 10 inför slutspurten

Vi är inne i säsongens sista landslagsuppehåll och med endast fem matchveckor kvar av fantasysäsongen börjar det bli riktigt intressant att kolla in toppen av Årets Coach.
Hur ser poängställningen ut?
Vilka coachkort är spelade?
Vilka kort finns kvar hos de inblandade?
Det ska vi reda ut här. 

Under en säsong kan topplistan av Årets Coach vara starkt präglad av vilka som spelat flest coachkort, men ju mer vi närmar oss slutet desto tydligare blir det vilka som kommer att göra upp om slutsegern. Det kan fortfarande ske stora omkastningar och så sent som förra veckan lyckades Veckans coach, Olle Lundström, nå 342 poäng. Det tog honom från plats 2203 till placering 516 på bara några dagar. Varje vecka ser vi coacher som plockar tusentals placeringar och hundratals poäng på topplagen. 

Det mest sannolika är dock att slutsegraren finns bland dagens tio bästa coacher i Årets Coach. Därför är det hög tid att granska varje lag och dess förutsättningar med coachkort under slutdelen av säsongen.

1. Simon Carlsson
Poäng: 2763
Coachkort kvar: Försvar, Toppa laget
Kommentar: Fick dunderträff på anfallskortet i Matchvecka 11 och med 335 poäng vann han inte bara titeln som Veckans Coach, han klättrade även in på topp 3 i Årets Coach. Faktum är att Simon ända sedan Matchvecka 3 har hållit sig inom topp 40 i spelet, vilket visar på en svårslagen stabilitet.

2. Nils Holmqvist
Poäng: 2755
Coachkort kvar: Försvar, Juniorer, Veteraner
Kommentar: Även Nils fick träff på anfallskortet med 319 poäng under Matchvecka 11. Då gick han upp i ledning i spelet, en position han haft under ett antal veckor sedan dess. Nils stora fördel i jakten är att han har tre coachkort kvar att spela. Med det i åtanke får han kanske ses som en knapp favorit?

3. Teodor Svensson
Poäng: 2727
Coachkort kvar: Anfall, Toppa laget
Kommentar: Ett väl spelat veterankort gav Teodor 260 poäng från den senaste matchveckan, vilket tog honom från tia till trea i spelet. Har vittring på segern med endast 36 poäng upp och är dessutom ensam i toppen om att fortfarande sitta på anfallskortet, som brukar vara kortet med störst potential.

4. David Eidhammer
Poäng: 2726
Coachkort kvar: Försvar, Toppa laget
Kommentar: Har befunnit sig inom topp 100 sedan Matchvecka 8 och därefter närmat sig toppen. Stack ut med sitt kaptensval senast men fick fin utdelning från Malte Strömwall, vilket tog David från nionde till fjärde plats i totaltabellen. 

5. William Davidsson
Poäng: 2718
Coachkort kvar: Försvar, Veteraner
Kommentar: William tog ledningen i Årets Coach i Matchvecka 15 och behöll den i fyra veckor innan han droppade ned till femteplatsen senast. Har korten Försvar och Veteraner kvar att spela.

6. Christoffer Helmering
Poäng: 2718
Coachkort kvar: Försvar, Vetaraner, Toppa laget
Kommentar: Den andra av de två coacherna inom topp 10 som har tre coachkort sparade. Christoffer har kvar Toppa laget, medan Nils på andraplatsen har kvar juniorkortet. Försvar och Veteraner har de båda gemensamt. Här är det läge att ge sig ut i vänsterfil och gasa.

7. William Andersson
Poäng: 2690
Coachkort kvar: Försvar, Veteraner
Kommentar: Har befunnit sig inom topp 10 under i stort sett hela säsongen. Det tog bara fyra veckor att ta sig dit och där har William blivit kvar. 73 poäng bakom toppen och samma uppsättning kort som William på femteplatsen. Här kan det behöva gamblas lite snart.

8. Oscar Johansson
Poäng: 2687
Coachkort kvar: Toppa laget
Kommentar: Oscar har förbrukat fem av sina sex kort, vilket sätter honom i ett tuffare läge jämfört med coacherna han jagar. Vill han åt slutsegern kan det vara läge att staka ut en egen väg mellan portarna under slutspurten.

9. Anton Gunnestrand
Poäng: 2684
Coachkort kvar: Anfall
Kommentar: Samma dilemma här, då Anton endast har Anfallskortet kvar i rockärmen. En liten fördel ligger i att det vanligtvis brukar vara spelets starkaste kort och att det endast är Teodor bland topp 10 som har kvar just det kortet. Det lär dock krävas träff på mer än det för att runda hela fältet.

9. Anna Sjökvist
Poäng: 2684
Coachkort kvar: Försvar
Kommentar: Hatten av för spelets bästa kvinnliga coach. Kampen om slutsegern kan dock bli tuff, då Anna har nästan identiska förutsättningar som Anton. Båda står på samma poäng med endast ett coachkort kvar att spela. Här lär det krävas träff på kaptensvalen hela vägen in för att kompensera för coachkorten som övriga har kvar att spela.
 

Fri, 23 Feb 2024,14:48

Juniorerna delar ledartröjan

Har ökat mest i pris den här säsongen
Fri, 23 Feb 2024,10:55

En av spelets minst ägda inledde veckan bäst

Allard poängbäst igår - men ägs av endast 0,09 procent av coacherna
Fri, 23 Feb 2024,08:10

De 20 vanligaste övergångarna inför Matchvecka 21

Frölundas dynamiska duo toppar lista efter lista.
Thu, 22 Feb 2024,13:53

De fem hetaste spelarna inför Matchvecka 21

Två centrar och duon från Frölunda fortsätter att dominera.
Thu, 22 Feb 2024,12:06

Alla förutsättningar inför Matchvecka 21

Ta vara på "Sista chansen" för att tävla om fina priser säsongen ut!